Google forenkler Bluetooth-paring i Android
Tar opp konkurransen med Apples AirPods.
Det er mange store og små forskjeller mellom iOS og Android, og én av de viktige er hvor enkelt det kan være å pare trådløse hodetelefoner med mobilen hvis den er en iPhone. I fjor slapp imidlertid Google det de kaller Fast Pair for Android-plattformen, og nå forbedres løsningen.
Fast Pair er nærmest en blåkopi av Apples løsning for å koble sammen iPhone og AirPods-ørepluggene.
Så fort du skrur på hodetelefonen registreres den av mobilen, og du får spørsmål om du vil koble til. Fra nå vil også hodetelefonene være koblet til din Google-profil, slik at nettbrett og andre telefoner du måtte ha automatisk kan bruke de samme hodetelefonene.
Krever ikke egen maskinvare
Selv om det er en slags kopi av Apples løsning kan den bli vesentlig mer utbredt på sikt, ettersom den ikke trenger spesiell maskinvare for å virke. Apples produkter trenger W1- eller W2-brikken bygget inn i hodetelefonene for å koble til på den enkle måten. Hodetelefoner uten disse brikkene kobles til på den gammeldagse måten.
Fast Pair krever imidlertid endringer i programvaren til Bluetooth-produktene. Derfor er støtte for løsningen så langt et ganske sjeldent syn.
Den gammeldagse måten å koble til på er lik for både Apples produkter og Android-utstyrte varianter; finn knappen som skrur på hodetelefonene, hold inne knappen lenge - til noe begynner å blinke, søk opp produktet i søkeverktøyet på telefonen eller nettbrettet.
Hodetelefonene følger Google-kontoen
Den gammeldagse måten å koble til på kan også by på store utfordringer hvis du er på steder med mange enheter i nærheten. Eksempelvis på et tog eller et fly risikerer du å få flere titalls enheter opp i oversikten din, og det er ikke alltid modellnavnene er forståelige.
Med Fast Pair dukker det opp bilde og navn på hodetelefonene som skal kobles til. Dermed blir det forhåpentligvis noe enklere å gjøre den aller første tilkoblingen. Og når den først er gjort følger hodetelefonene deg fra telefon til telefon så lenge du ikke bytter Google-konto.
Demper det kritikken mot trådløs lyd?
Den gradvise forenklingen av et Bluetooth-system som knapt har endret seg i dette henseendet på ti-femten år passer sammen med en annen endring i mobilene våre. Stadig færre mobiler har hodetelefonkontakter. Motorola og Apple var først ut med å kutte ut kontakten i sine mobiler, og i dag må de fleste flaggskipmobiler ha overgang for å støtte vanlig minijack.
Ved siden av manges behov for å kjøpe nye hodetelefoner, eller avsmak for overganger, har krøkkete tilkoblingsløsninger med Bluetooth vært viktige i kritikken av endringen.
Hvis første oppkobling oppleves som svært enkel, og hodetelefonene i tillegg holder kontakten med mobilene dine etter hvert som du bytter, kan det tenkes at litt av kritikken mot trådløs lyd stilner.
På jakt etter trådløse hodetelefoner til deg selv, eller i julegave? Sjekk samletesten før du kjøper »