Til hovedinnhold

Si «Ho-ho-ho» til en Tesla, og se hva som skjer...

Programvareoppdatering med et ganske annet innhold enn vanlig.

Torstein Norum Bugge, Tek.no
Torstein Norum Bugge

Tesla er et selskap som er kjent for å ikke alltid gjøre ting helt etter boka. Det er kanskje de såkalte «falkevingedørene» på deres elektriske SUV, Model X, det beste og mest spektakulære eksempelet på. Men også inne i bilene skjuler det seg mange finurlige ting. Vi har tidligere skrevet om flere slike «easter eggs», deriblant en klassisk James Bånd-bil, eh, -ubåt, som skjuler seg i menysystemet.

Sist i rekken av programvaresprell er en juleoppdatering til alle Tesla-modeller, som fikk stor oppmerksomhet etter at Tesla-sjefen selv, Elon Musk, avslørte den på sin Twitter:

Det såkalte «påskeegget» Musk snakker om aktiveres altså ved å si «Ho Ho Ho» til talekommandoen i bilen, hvorpå bilen aktiverer en egen julemodus med dertil goder. Og det var ikke rent lite vi fant i menysystemet heller – her har Tesla virkelig lagt ned en innsats for å gi skikkelig julefølelse til sine kunder!

«Run, run Rudolph» ved oppstart, bjelleklang ved blinklys

Bilene foran vises som reinsdyr i instrumentene. Bilde: Torstein Norum Bugge, Tek.no

Den aller første endringen er du faktisk helt beina nødt til å oppdage så fort du aktiverer modusen – da gjaller det nemlig ut av høyttaleranlegget med den kjente julelåta «Run, run Rudolph», av legenden Chuck Berry – og du får ikke stoppet den før den har spilt ferdig.

Bilde: Torstein Norum Bugge, Tek.no

At Tesla valgte en sang som har med nettopp fart å gjøre, er neppe tilfeldig – og at bilen i de digitale instrumentene bak rattet er transformert til julenissens slede passer inn i tematikken.

Enda bedre blir det selvsagt når du forsøker å signalisere med blinklysene. I stedet for de vanlige, dempede plingene får man nå nemlig lyden av bjelleklang ut av høyttalerne. Litt enerverende over tid, men gøy når man oppdager det. At bilene foran deg vises som reinsdyr i den selvkjørende modusen demper heller ikke gleden.

Vi tok oss like godt en tur med en Tesla for å prøve ut de nye funksjonene, og for å kunne vise det til dere gjennom en kort video (under). Enjoy!

PS: Det er flere bilder fra oppdateringen i karusellen nederst også!

Påskeeggene som ikke kan spises:
GUIDE: Vi lette frem overraskelser i programmer du bruker hver dag »

annonse