Tek.no

Nyhet

Telenor-kunder var uten nett i timesvis

Melder nå at problemene med bredbånd og mobil er løst.

Andrea Bruer/Tek.no
15 Mar 2019 13:11

Oppdatert 14.23: Telenor melder nå at de har funnet en løsning og at feilen skal være fikset. De sier de overvåker situasjonen tett videre og satser på at feilen ikke oppstår igjen.

(Opprinnelig sak følger.)

En del Telenor-kunder har problemer med nettilgangen i dag, og nettstedet Downdetector viser en rekke tilbakemeldinger fra Telenor-kunder den siste timen.

Informasjonssjef Roald Orheim i Telenor bekrefter overfor Tek.no at de har problemer.

– Det vi ser er at flere av bredbåndskundene våre har problemer med å komme på internett. På nåværende tidspunkt undersøker vi hva som er galt, og har ikke helt oversikt, sier Orheim.

DNS-problem

Klokken 13.55 sier Orheim at de har kommet til at feilen ligger i Telenors DNS-tjeneste, som er «adresseboka» som oversetter nettadresser – for eksempel www.tek.no – til IP-adressen hvor serveren ligger.

Han sier også at de har indikasjoner på at problemene gjelder både bredbånds- og mobilkunder over hele landet, men at de fortsatt ikke kjenner det fulle omfanget.

– Mobilkundene som bruker internett kan løse problemet ved å slå av og på flymodus. Nå bruker vi alle ressurser på å finne årsaken til at feilen har oppstått, sier Orheim.

Vanligvis har det ingen stor hensikt å bytte DNS-tjeneste, men det kan for eksempel gjøres for å få tilgang til tjenester som i utgangspunktet er blokkert av tjenestetilbyderen.

I denne artikkelen kan du for eksempel lese om hvordan du bytter DNS-tjeneste for å få tilgang til Pirate Bay.

Nettstedet Downdetector viser et stort hopp i innrapporterte Telenor-problemer de siste par timene.
Downdetector

Kunder kan ha krav på kompensasjon

For kunder som er rammet av problemene er det for øvrig på sin plass å minne om Telenors «alltid på nett»-garanti.

Hvis du har problemer og kundeservice ikke kan fikse dem over telefonen, får inntil fem personer i husstanden en datapakke på 15 GB som er gyldig i 10 dager – gitt at de også har mobilabonnement hos Telenor.

I tillegg kan du få en halv månedsavgift for bredbånd refundert.

Telenors «alltid på nett»-garanti gir kunder rett til kompensasjon om bredbåndet faller ned.
Skjermdump Telenor.no
Les også
Telenor skrur opp bredbåndsprisene
annonse

Les også