Tek.no

Nyhet

Nuraphone-skaperne slipper trådløse øreplugger som tilpasser lyden til akkurat dine ører

Og har aktiv støydemping.

Nura
16 Mai 2019 11:00

Hodetelefonene Nuraphone var en teknologipakke uten like, med aktiv støydemping, ambient-modus og ikke minst muligheten til å måle hørselen din og tilpasse lyden deretter.

Stein Jarle Olsen, Tek.no

Formfaktoren var imidlertid ganske underlig, med det som i praksis var øreplugger festet inne i vanlige øreklokker. Det gjorde blant annet at komforten ikke var helt topp, slik vi konkluderte i vår test.

Nå har Nuraphone-skaperne Nura sluppet et nytt produkt kalt NuraLoop.

Denne gang dreier det seg om vanlige øreplugger med nakkebånd, men teknologien fra storebror Nuraphone er fortsatt på plass.

Tilpasser lyden

NuraLoop tilbyr for eksempel også lydtilpasningen fra Nuraphone, som bruker mikrofoner til å fange opp såkalte otoakustiske utslipp fra øret.

Stein Jarle Olsen, Tek.no

Dette brukes igjen til å avgjøre hvilke frekvenser du hører godt og hvilke du hører mindre godt, og så justeres lyden deretter.

På Nuraphone fungerte dette godt, men vi hadde visse problemer med å få selve pluggene til å sitte godt nok på plass i øret.

Aktiv støydemping er fortsatt på plass, og Nura oppgir også solide 16 timers batterilevetid for NuraLoop.

De kan dessuten brukes med den medfølgende kabelen, noe som ikke er spesielt vanlig for trådløse øreplugger.

Leveres i september

NuraLoop bruker ellers Bluetooth 5.0, er svetteresistente og har dessuten fire mikrofoner som skal gi god samtalelyd. Små touchpaneler utvendig skal gi tilgang til å hoppe over låter og justere volum.

Nura

De endelige spesifikasjonene er foreløpig ikke helt klare, men Nura oppgir i alle fall AptX HD-støtte, som gir bedre lyd enn hva Bluetooth-standarden vanligvis kan tilby. Vekten er oppgitt til 25 gram.

Ørepluggene skal leveres fra og med september, og har en veiledende pris på 229 euro, drøye 2 200 kroner.

Forhåndsbestillinger i Nuras egen nettbutikk får i en svært begrenset periode 30 prosent rabatt, men vi mistenker at moms og tollbehandlingsgebyr kommer på toppen.

annonse