Til hovedinnhold

– Mindre utvalg, bedre kvalitet

Apple TV+ vil ikke gi deg mye å velge mellom, ifølge selskapet selv.

Netflix/Shutterstock/Apple/Niklas Plikk, Tek.no
Torstein Norum Bugge

Markedet for strømmetjenester er etterhvert blitt stort og litt uoversiktlig, med mange aktører og dertil eksklusive serier på hver platform. Når Apple en gang i løpet av høsten lanserer sin Apple TV+-tjeneste blir det dessuten mer av dette, om vi skal tro Engadget.

– Ikke mest, men best

I et intervju med Sunday Times kunne nemlig Eddy Cue, en av sjefene i Apple-systemet, avsløre at Apple vil satse på å ha et svært begrenset men eksklusivt utvalg serier og filmer.

Man ønsker med andre ord å legge vekt på kvalitet fremfor kvantitet, eller som Cue sier: «Vi vil ikke lage mest innhold, men vi vil lage det beste innholdet».

Dette i motsetning til Netflix, som han ikke omtaler som «dårlig» men heller som «annerledes».

Aniston og Witherspoon blant de første

For oss forbrukere betyr det uansett at man skal være rimelig sikker på at man ønsker å se det som finnes på Apple TV+, og ikke kan forvente det (relativt) store utvalget av tredjepartsfilmer og -serier som aktører som HBO, Netflix og Amazon Prime tross alt har i dag. Apple virker å satse fullt og helt på eksklusivt, egenprodusert innhold.

Selskapet lover imidlertid at det vil bli en jevn strøm med innhold hver måned, med både filmer og serier. Først ut da er sannsynligvis dramaserien The Morning Show, laget av Friends-superstjerna Jennifer Aniston og skuespillerkollegaen Reese Witherspoon.

Netflix liker ikke at Apple skal konkurrere med dem:
Kuttet AirPlay-støtten for Apple-brukere »

(Kilde: Engadget)

annonse