Tek.no

Nyhet

Selskapet bak BB-8 skal lage forsvarsroboter

Sphero spinner av nytt selskap for militære formål.

BB-8, roboten vi testet fra Sphero og som er hentet fra Star Wars-filmene.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no
23 Mai 2020 06:00

Vi hadde mye moro da vi testet leketøysversjonen av Star Wars-figuren BB-8 tilbake i 2015, laget av det britiske robotleketøysselskapet Sphero. Nå melder selskapet via en pressemelding på sine egne sider at de ønsker å lage mer enn bare leketøy, og spinner ut et underselskap kalt Company Six bestående av det som før var avdelingen for offentlig sikkerhet.

Planen er etter sigende å kommersialisere roboter og programvare for kunstig intelligens for «...nødssituasjoner, myndigheter og forsvar...», samt «...for de som jobber i farlige situasjoner».

Selskapet sier altså ikke direkte at de skal lage roboter for politi eller militære, men ordlyden peker sterkt i den retningen.

Har allerede laget millioner av roboter

Sphero er som nevnt på ingen måte nye i dette «gamet», og har så langt produsert over fire millioner roboter av ymse slag. Det er heller ikke første gangen de har laget noe i retning forsvar eller militæret; fra før har de laget en bitteliten tanks-robot, drevet av blant annet Raspberry Pi-datamaskinen.

Oppsplittingen av selskapet kan også fort ha å gjøre med den finansielle situasjon; det har nemlig vist seg vanskelig å gjøre produksjonen av robotleketøy finansielt lønnsom.

Dette viste seg blant annet i at selskapet ifølge Engadget tidligere har kuttet i antall ansatte, samt avsluttet produksjonen av de Disney-lisensierte robotene BB-8 og kjente og kjære R2-D2.

Les også
Singapore bruker robothunden Spot i kampen mot corona
annonse

Les også