Tek.no

Nyhet

2013 blir Luigi-året for Nintendo

Marios nervøse bror kaprer hovedrollen i tre spill.

15 Feb 2013 11:45

Om det var én ting som kom frem under torsdagens Nintendo Direct-show, er det at det er Luigis tur til å skinne i år. Marios grønnkledde rørleggerbror blir nemlig å figurere sterkt i hele tre Nintendo-spill i løpet av året.

Etterlengtet oppfølger

Først ute er Luigis Mansion 2, oppfølgeren til GameCube-spillet fra 2002, der Luigi må ribbe spøkelseshus for spøkelser med sin trofaste Poltergust 5000-støvsuger. Vi har viss om spillet en god stund allerede — det ble først avduket under E3 2011 — men det er ikke før nå at det har fått en slippdato. Spøkelsesjakten tar til 28. mars her i Europa.

Det vi ikke hadde hørt et knyst om fra før er Mario & Luigi: Dream Team — neste innslag i den småalternative rollespillserien med de to brødrene. Spillet skal ta utgangspunkt i Luigis drømmer, og vi regner også med at vi får se en hurv av turbaserte kamper, herlig flåsete dialog og andre kjennemerker fra serien. Spillet kommer til sommeren.

Oppgraderer klassiker

Sist ute i torsdagens Luigi-bonanza er tilleggspakken til fjorårets Wii U-lanseringstittel New Super Mario Bros. U. Ekstrapakken kalles New Super Luigi U, og plasserer da ikke overraskende Luigi i førersetet.

Den nedlastbare pakken endrer på de tilgjengelige brettene, men det er usikkert i hvor stor grad de blir endret.

Da vi først fikk hendene våre i Wii U kom vi raskt til en konklusjon:
– Wii U kan forandre spillbransjen

annonse

Les også