Til hovedinnhold

Spillere må stå i timeslange køer for å spille nye World of Warcraft Classic

I går åpnet Blizzard dørene for horder av World of Warcraft Classic-spillere. Men til tross for at spillutviklerne allerede hadde åpnet mange ekstra servere i påvente av massivt trykk av nostalgiske orker og alver, har køene vokst seg mange timer lange.

Så lange har de blitt at Blizzard allerede har måttet åpne enda nye servere både i Europa og i Nord-Amerika. Det melder blant annet nettstedet Techradar.com.

Spoler tiden tilbake til 2004

World of Warcraft Classic spoler tiden tilbake til de første årene med World of Warcraft, før en rekke endringer som har vært kontroversielle i miljøet rundt storspillet ble implementert.

Blant annet har måten belønninger blir fordelt i spillet endret seg, og mulighet til å fly raskt mellom ulike deler av spillverdenen har kommet til i årene som har gått siden World of Warcraft først åpnet, i november 2004.

Classic-versjonen går tilbake til tiden før januar 2007, da The Burning Crusade-oppdateringen ble sluppet.

Det har også ført til at spillerne som endelig har kommet seg inn i det nye spillet, har blitt møtt av stappfulle start-soner. Det har ført til ytterligere køer rundt ettertraktede fiender, som man er nødt til å drepe for å utføre oppdragene i spillet.

Har allerede skrudd på flere servere

Blizzard har i utgangspunktet sagt at de har nye servere klare til å kjøre i gang etter behov, men likevel har det vært en enorm kø for å slippe inn på så godt som alle servere.

I de mange og til dels kaotiske forumtrådene som har bygget seg opp i etterkant av spillslippet er det like deler irritasjon over de lange køene og frykt for at befolkningen på de nye serverne vil tynnes ut over tid.

Hver server har sitt eget verdensnavn, så som Ashkandi, Bigglesworth og Westfall. Og du kan logge inn på én eller flere av dem med forskjellige spillfigurer. I utgangspunktet skulle WoW Classic-spillere kunne lage tre spillfigurer per konto, men det antallet er økt til ti figurer per spillverden og femti karakterer totalt.

Vurderer å la folk bytte servere

Åpningsrushet nå er ventet å dabbe av noe av over tid, men hvor mye det vil avta er uklart. I en spørrerunde på Blizzard-forumene svarer utviklerne at det kan vurdere å la spillere overføre figurene sine til servere med større befolkning hvis enkelte servere får veldig lavt trykk.

I den samme tråden sa de også at det er vanskelig å beregne akkurat hvor mange som vil gå i gang med spillet, og at de vil prøve å unngå å åpne så mange servere at de lager verdener der det er langt mellom spillerne.

Spillet har vært delvis åpent siden 12. august, med figurskaper og mulighet til å velge navn og server i forkant av åpningen. Men først natt til den 27. august åpnet selve spillet og noen titalls spillservere verden rundt.

En halv million fulgte spillstrømmere før start

Gamingnettstedet Dexerto.com meldte at en halv million mennesker fulgte spillstrømmer på Twitch i påvente av åpningen - på et tidspunkt der de stort sett fikk servert spillere som ventet ved innloggingsskjermen.

Flere av våre lesere har imidlertid meldt at tallet var langt høyere - rundt 1,2 millioner mennesker.

Techradar.com melder at flere titalls tusen måtte vente i to timer eller mer for å logge på de mest populære spillserverene. Det skal først og fremst være PvP-serverne som har kø, altså spillverdenene der det alltid er åpent for kamper mellom spillere. De andre spillerverne skal ha noe lavere trykk.

Blizzard på sin side har oppfordret folk til å unngå servere merket med beskrivelsen full eller høyt befolket.

Gratis for deg som allerede spiller WoW

I tillegg til PVP-serverne har du de såkalte Normal-serverne, der du kan velge om du vil være med på kamper mellom innloggede spillere, og de rene rollespillserverne der du kan gå rundt og jobbe deg opp i gradene på egen hånd uten fare for å bli angrepet av tilfeldige øksesvingende dverger.

For å spille World of Warcraft: Classic trenger du selve spillpakken og et aktivt spillabonnement. Hvis du allerede spiller på WoW med alle utvidelsespakkene på en moderne server står du fritt til å ta tidsmaskinen tilbake til 2004 på en eller flere av Classic-serverne.

Oppdatert, 27. aug, 23.52: Kluss med tidssoner gjorde at artikkelen opprinnelig opplyste at amerikanske spillservere åpnet før de europeiske. Det er feil - de åpnet ved midnatt sentraleuropeisk tid. Klokken 15 PDT - tidssonen ved stillehavskysten - er samme tidspunkt. Oppdaterte seertall på Twitch lagt til etter tilbakemelding fra lesere.

annonse