Tek.no

Nyhet

iPhone SE-oppfølger skal være planlagt til 2020

Dropper liten formfaktor.

Justin Sullivan
5 Sept 2019 11:52

Det er ikke alle som liker trenden med stadig større mobiler, og har tvilholdt på mindre modeller som iPhone SE eller Sonys Compact-modeller, som Xperia XZ2 Compact.

Utvalget ble imidlertid enda mindre da Apple sluttet å selge iPhone SE i fjor høst, og i flere år har ryktene gått om en nyere variant med navnet iPhone SE 2.

Nå har ryktene blusset opp igjen, etter at Nikkei Asian Review siterer tre anonyme kilder som sier Apple vil slippe en iPhone SE-oppfølger neste vår. I motsetning til tidligere rykter sier imidlertid disse kildene at den kommende mobilen ikke vil bli like liten som iPhone SE. I stedet vil den ligne mer på en iPhone 8, men med kraftigere innmat.

En billigmobil, ikke en minimobil

Hvis ryktene stemmer vil iPhone SE 2 ha samme design som iPhone 8.
Niklas Plikk, Tek.no

Da Apple slapp iPhone SE i 2016 hadde den moderne innmat, men lånte designet til sin tre år gamle forgjenger, iPhone 5S. Det er det samme Nikkei Asian reviews kilder mener vil skje neste år, da iPhone SE 2 lanseres.

For i 2017 kom iPhone 8, og tre år senere vil altså iPhone SE 2 låne designet dens, men by på mer moderne maskinvare.

Det betyr blant annet en skjerm på 4,7 tommer, og store rammer over og under skjermen. Sansynligvis vil ting som kameraet også være det samme som iPhone 8 hadde i 2017.

Tanken skal visst være å lansere mobilen på våren for å veie opp for salgsdumpen som pleier å følge det høye salget i desember, skriver Apple Insider. De nevner også at iphone SE aldri var en stor salgshit, og at under ti prosent av iPhoner som ble solgt var SE-modeller.

Ved å slippe en billigmobil vil de også kunne nå ut til flere, da deres nåværende utvalg anses som å være ganske dyrt.

Les testen vår av iPhone 8, for å få en liten oppfrisker av hvordan mobilen var.

annonse

Les også