Til hovedinnhold

Google vil hjelpe hacker-ofre

Lanserer egen YouTube-serie.

Faksimile fra YouTube

De lunefulle hackerne har vitterlig ikke ligget på latsiden den siste tiden. Nylig har vi både meldt om kinesiske angrep mot amerikanske aviser og et storstilt hackerangrep mot europeiske institusjoner.

Hacker-fenomenet skaper stor grunn til bekymring for de mange som driver nettsteder, og potensielt sett kan skadeomfanget bli betydelig. Nå har selveste Google bestemt seg for å strekke ut en hjelpende hånd til ofre for de digitale innbruddene.

Avansert assistanse

Selskapet har nemlig lansert en omfattende informasjonsserie som forhåpentligvis skal bli en nyttig ressurs for nettsideeiere som blir utsatt for hackerangrep.

Fremstøtet har fått navnet «Help for hacked sites» og består av en rekke artikler, i tillegg til YouTube-klipp med en samlet spilletid på over 80 minutter. Klippene byr på ulike eksperter som forklarer fremgangsmåter for å både identifisere trusler og forebygge ytterligere hackeraktivitet.

Serien har en pedagogisk oppbygning og er inndelt i ulike trinn med varierende krav til datatekniske forhåndskunnskaper.

Ifølge Google er dog mesteparten av serien relativt avansert, og primært rettet mot systemadministratorer og folk med god kjennskap til kildekode. Dermed er det altså ikke sikkert serien vil være like nyttig for en hvilken som helst nettsideeier.

Vanskelig å stanse

En utløsende årsak til at Google startet informasjonskampanjen, skal ha vært en spørreundersøkelse i regi av datasikkerhetsselskapene StopBadware og Commtouch.

Undersøkelsen ble besvart av over 600 nettsideeiere som hadde opplevd angrep, hvorav hele 26 prosent oppga at de ikke hadde klart å stanse hackingen. 2 prosent hadde simpelthen gitt opp videre drift.

For å finne ut om du er kyndig nok til å henge med i svingene kan du sjekke ut filmene på YouTube-kanalen til «Google Webmasters». Innledningsvideoen kan du se under.

En annen måte å øke sikkerheten på er anonymitet: Slik blir du helt anonym på nettet »

(Kilde: Google, via The Next Web)

annonse