Til hovedinnhold

Spotify kommer rett i bilen

Strømmer musikk rett til nye Ford-modeller.

Ford / Spotify

Den svenske musikktjenesten Spotify er ikke fremmed for å alliere seg med maskinvare-produsenter av forskjellig slag. Det er for eksempel ikke lenge siden de fikk i stand en avtale med Samsung om å levere strømmende musikk direkte til smarte TV-er.

Å strømme medieinnhold til TV-en er imidlertid ikke fryktelig ukonvensjonelt i en tidsalder hvor flere og flere kobler storskjermen til Internett. Da er strømming av musikk til bilen mer nyskapende – og en slik avtale er nå i havn mellom Spotify og Ford.

Kommer til Europa i år

Til nå har bilprodusenten hatt et samarbeid med strømmetjenesten Pandora, men kun på det nordamerikanske markedet. Med Spotify på laget vil Ford også nå hele Europa, og programmet vil fungere gjennom Fords egen SYNC AppLink-tjeneste.

Dette er et system hvor stemmestyring vil være en nøkkelingrendiens, og Ford satser på å få tjenesten ut i 3,5 millioner europeiske biler innen 2015. Tjenesten vil imidlertid se dagens lys allerede når den nye kompakte SUV-modellen EcoSport lanseres senere i år.

– SYNC AppLink åpner opp en hel ny verden av innhold til Fords kunder, som de kan benytte på farten med stemmekontroll mens de har hendene på rattet og øynene på veien, sier selskapets visepresident for forskning og innovasjon, Paul Macarenas, i en pressemelding TechCrunch har lagt ut.

App-utviklerprogram

årets CES-messe i Las Vegas offentliggjorde Ford sitt utviklerprogram for SYNC AppLink, med det talende navnet Ford Developer Program. Programmet lar utviklere lage sine egne apper til SYNC-systemet, med hovedfokus på stemmestyring av tilkoblede smarttelefoner.

Som avtalen med Spotify demonstrerer er det også potensial for innebygde systemer uavhengig av telefonen. Responsen på utviklerprogrammet har dessuten vært god; Ford forteller at de hadde fått over 2500 registrerte utviklere verden rundt etter de første fire ukene.

I pressemeldingen skriver Ford også at de har inngått partnerskap med Kaliki Audio Newsstand, Glympse og Aha, som mellom seg tilbyr blant annet radio på forespørsel, stedsdeling og tilgang til sosiale medier.

Volvo kommer etter

Dette er ikke den første bil-avtalen Spotify har inngått. Allerede i fjor kom nyheten om at svenske Volvo ville få musikkstrømming i sine biler, men dette samarbeidet vil først bære frukter i form av lansering til neste år.

I tillegg vil du måtte bruke en mobiltelefon for å la din Volvo koble seg til internett den første tiden. I motsetning til Ford har nemlig ikke svenskene noen planer om å putte innebygd modem i sine biler før i 2016, ifølge Wired.

(Kilde: Techcrunch, The Verge, Wired)

annonse