Til hovedinnhold

Denne låsen sender bilder til mobilen

Spleiseprosjekt gir mobilstyrt dørlås med kamera.

Skulle det knipe, kan låsen også åpnes med en nøkkel. Dingsen til venstre er en programmerbar fjernkontroll, i fall noen i familien ikke har smartmobil.>

Goji Smartlås kan åpnes med en app på smartmobilen din. Det finnes også fjernkontroll til nøkkelknippe og mulighet for å bruke den gammeldagse nøkkelen, om det skulle være behov for det. Låsen er koblet til en skytjeneste. Det gjør det mulig å betjene låsen fra mobilen, samme hvor på kloden du befinner deg. Forutsetningen er at du har tilgang til et mobilnett eller trådløst nett.

Sender bilder til mobilen

Når du er i nærheten av døren, bruker låsen både Bluetooth LE og Wi-Fi fra hjemmenettet ditt. Låsen kan også registrere når mobilen din kommer nær, og åpne døren uten at du trenger å fiske mobilen opp av lommen.

I tillegg til å fungere som kontaktfri dørlås, har Goji Smartlås også et par andre heftige funksjoner. En av dem er at det sitter et kamera i låsen. Dette tar bilder som sendes til den nevnte skytjenesten, og også kan vises på mobilskjermen din. På den måten kan du se hvem det er som har åpnet døren.

Tilgangskontroll med tidsstyring

Du bestemmer når andre skal kunne låses seg inn. Send en tekstmelding til telefonen deres, og de får tilgang i periodene du har bestemt.

Den andre funksjonen vi synes det er verdt å nevne er tilgangskontrollen. Via en app kan du bestemme at også andre skal kunne låse seg inn med sine mobiler. Du bestemmer hvem som skal få slik tilgang, og kan også begrense tilgangen til en kortere periode.

Slik kan hushjelpen eller butleren låse seg inn og ut når de er på jobb, mens de ikke har tilgang til huset resten av døgnet. Du trenger heller ikke være bekymret for at de ikke leverer tilbake nøkler ved arbeidsforholdets slutt.

Telefonservice

Goji tilbyr også en døgnbemannet service du kan ringe til for å få sperret tilgang for enkelte telefoner eller fjernkontroller, dersom disse kommer på avveie. Har du tilgang til Internett, kan du også gjøre denne jobben selv.

Låsen på utsiden av døren ser ut som en snusboks med skjerm. Et symbol viser om døren er låst eller ikke, og låsen hilser velkommen med en melding på skjermen når du låser deg inn. Selve nøkkelhullet sitter bak boksen, og kommer til syne når låsen vippes fremover.

Moroa varer så lenge batteriene varer

Låsen er batteridrevet, og skal kunne operere i ett før batteriene må skifters. Et lydsignal varsler når batteriene begynner å nærme seg tomme.

Låsen er utviklet ved hjelp av såkalt crowfunding. Det betyr at utvikleren har fått økonomisk støtte til utviklingen fra en mengde investorer som hver for seg skyter inn små beløp for at kreative ideer skal utvikle seg til virkelige produkter. Til gjengjeld står investorene først i køen når de ferdige produktene skal på markedet.

Låsen skal være klar for salg i desember, og om du vil bidra til utviklingen kan du i videoen nedenfor se låsen i aksjon. Her får du også informasjon om hvordan du kan bli investor.

annonse