Tek.no

Nyhet

Sony lanserer hybrid-PC

Vaio Duo 11 er en bærbar og nettbrett i ett.

Sony
Vegar Jansen
30 Aug 2012 15:45

Hjulene har knapt begynt å rulle på årets IFA-messe i Berlin, før produsentene kappes om å være først ute med sine nye lanseringer.

I vår voksende bunke med relativt ferske pressemeldinger har vi plukket ut en liten kreasjon fra Sony. Denne hybriden mellom en bærbar og et nettbrett har fått Vaio Duo 11, og har som du sikkert kan gjette en 11,6-tommers berøringsskjerm. Oppløsningen er anstendige 1920 x 1080 piksler, altså Full HD. Skjermen skal ifølge Sonys pressemelding være god nok til å fint kunne brukes utendørs.

Det spesielle med Vaio Duo 11 er hva Sony kaller sin "Surf Slider"-design, som gjør at datamaskinen enkelt kan svitsje mellom nettbrett-modus og bærbar-modus.

Intel-prosessor og Windows 8

Foto: Sony

PC/nettbrett-hybriden er lagd for å kjøre Windows 8, og er utstyrt med Intels Ivy Bridge ULV Core i-prosessor. Den kan ha opp til 8 GB RAM og 256 GB SSD.

Vaio Duo 11 er ellers stappet med teknologi. Her snakker vi NFC (Near Field Communication), GPS, akselerometer, gyro, digitalt kompass, 802.11a/b/g/n trådløst nett, gigabit kablet nett, Bluetooth 4.0 og USB 3.0, samt webkamera med Full HD-oppløsning både på front og bakside. HDMI og VGA står for video ut.

Alt dette gjør naturligvis også noe med vekten og tykkelsen. 1,3 kilogram og 1,78 centimeter tykkelse gjør den langt tyngre og tykkere et vanlig nettbrett, eller for den saks skyld en tilsvarende ultraportabel i samme prisklasse.

For Sony Vaio Duo 11 blir ingen spesielt rimelig sak. I første omgang vil den komme i to utgaver, og den rimeligste vil ha en veiledende pris på 10 600 norske kroner. Da er den utstyrt med en Core i3-3217U prosessor, 4 GB RAM og 128 GB SSD. Går du opp til 12 000 kroner, vil prosessoren byttes ut med en litt raskere Core i5-3317U.

Datamaskinen skal bli tilgjengelig mot slutten av oktober, trolig samtidig med lanseringen av Windows 8.

Mer stoff fra IFA finner du på vår IFA-side.

Kilde: Pressemelding

Les også
– 13-tommers Retina-skjerm er på vei
Les også
Slik plukker du riktig bærbar PC
Les også
Lenovo dytter ut to griselekre maskiner
annonse

Les også