Til hovedinnhold

– Derfor valgte vi Android først

Geir Engdahl i Skylib var ikke i tvil da han skulle velge mellom å lage apper til Android eller IOS.

Kurt Lekanger, Mobilen.no

AppWorks / Scandic Fornebu:Gründeren Geir Engdahl har laget SkyLib, en tjeneste som lar deg selge eller gi bort ting – men også dele ting med naboer, venner, idrettslaget eller andre. Har du for eksempel en kantklipper, kan du låne ut denne til andre – og så kan du låne de tingene du trenger, i stedet for å kjøpe dem selv.

På årets AppWorks-konferanse kunne Engdahl fortelle tilhørerne hvorfor han i første omgang valgte å satse kun på Android-plattformen da han skulle lansere tjenesten som app til mobilen.

Lavere terskel for å komme igang

Engdahl startet først med en HTML5-basert løsning, men da dette ikke var godt nok sto valget mellom iOS og Android. Han brukte ikke lang tid på å bestemme seg for å satse på Android, før appen senere også vil komme i en iOS-versjon. En av grunnene var at Android er det desidert største operativsystemet nå, men det var ikke den eneste grunnen.

Foto: Vegard Haugen, Mobilen.no

– Programmeringsspråket var én god grunn til å velge Android, siden Java er et språk veldig mange kjenner – og som man lærer på skoler. Skal man utvikle til iPhone må man bruke Objective C, og terskelen er derfor ofte høyere, mener Engdahl.

En annen fordel med Android, er at det tar veldig kort tid fra man lager en oppdatering til appen, til appen ligger klar for nedlasting for brukerne. Hos Apple må nye versjoner godkjennes, og det tar lenger tid. Android egner seg derfor bedre til de som ønsker å bruke «eksperimentering» når man lager apper, omtrent slik som Google gjør når de lanserer nye produkter som gjerne er i betaversjon i lang tid før appen er ute.

– Vi lar ekte brukere få prøve produktet, og vi svarer på tilbakemeldinger og fikser feil raskt, sier Engdahl.

Som eksempel nevner man at det vil være en veldig god brukeropplevelse om feil en bruker melder fra om, blir oppdatert i en ny versjon av appen dagen etter. Såpass hyppige oppdateringer basert på tilbakemeldinger ville ikke vært mulig på iOS.

Sosialt aspekt

Selv om SkyLib har mange likheter med rubrikkbaserte tjenester som Finn.no, er det også mange forskjeller. Engdahl forteller at det sosiale aspektet ved Skylib er viktig.

– Du kan gjøre mye mer enn bare å kjøpe og selge hvis du har venner og grupper, sier Engdahl. Han kaller dette for «Rubrikk 2.0». Appen støtter opp under trenden som kalles «collaborative consumption», eller delingsøkonomi, forteller han.

Ambisjonen er ikke nødvendigvis å bli store i Norge, men også å lykkes med en internasjonal satsning.

Her kan du lese mer om SkyLib »

(Du finner Skylib-appen på Google Play)

annonse