Til hovedinnhold

Så mye koster Samsungs kurvede 4K-monster

Koster TV-en din mindre enn en dyr bil? Det kan du nå gjøre noe med.

Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no

TV-krigen raser for fullt, og for å skape litt ekstra bølger i havet av nylanseringer hender det gjerne at TV-produsentene introduserer modeller som er litt utenom det vanlige, for eksempel størrelsesmessig.

Det gjorde for eksempel Samsung til gangs da de under CES-messen i januar dro sløret av en 105-tommers kurvet gigant-TV, som attpåtil kunne skilte med 4K-oppløsning.

Over 740 000 kroner – uten moms

At dette monsteret prismessig ligger et stykke utenfor rekkevidden til gjennomsnittsforbrukeren kommer nok ikke som en stor overraskelse, men nå kan blant andre The Verge opplyse om akkurat hvor langt utenfor.

105-tommeren fra Samsung har nemlig nå fått en prislapp. 120 000 dollar, litt over 740 000 kroner, må du ut med for å få anledning til å stille beistet opp i stuen.

Dersom vi legger på norsk moms på 25 prosent ender vi på rundt 930 000 kroner. Om vi noensinne får muligheten til å kjøpe TV-er her til lands vil nok den endelige prisen altså ligger ganske nær millionen.

Blir ikke masseprodusert

Med denne relativt avskrekkende prislappen sier det seg nærmest selv at modellen ikke skal masseproduseres for forbrukermarkedet, noe Samsung også har bekreftet. Den skal derimot kun bygges på bestilling fra formodentlig velstående TV-entusiaster.

Vi syntes 105-tommersmonsteret var en lekker sak da den ble avslørt på CES-messen. Den har 21:9-format, en opppløsning på hele 5120 x 2160 piksler og en rekke designdetaljer, blant annet et helt trestykke på baksiden.

Ellers er radiusen på kurven til TV-en på 4,2 meter, noe som ifølge Samsung skal være den mest optimale kurven for seeren.

Samtidig har Samsung slått enda en spiker i kisten til plasmateknologien: Selskapet legger ned produksjon av plasma-TV-er »

annonse