Lar kundene surfe gratis i utlandet

Dansk utfordrer utnytter egne nett.

Mobiloperatøren Hi3G, eller 3, lar sine danske kunder surfe gratis i utlandet der selskapet har egne nett.

Dermed kan de danske kundene surfe gratis i seks land: Sverige, England, Irland, Østerrike, Italia og Hong Kong, med et mobilbredbåndsabonnement fra selskapet, skriver Telegeography.

Allerede i mars opphevet 3 utenlandsprisene for smarttelefonbrukerne i de nevnte landene, slik at danske kunder kan ringe, surfe og sende SMS uten å betale noe i tillegg til sitt vanlige abonnement.

Mobiloperatøren 3 eies av selskapet Hutchison Whampoa(HWL) fra Hong Kong. HWL er en av verdens største virksomheter, og driver blant annet havnene ved Panamakanalen.

Mulig Tele2-kjøper

3 satt i mange år på en norsk 3G-lisens, og annonserte senest i 2010 sine planer for å bygge et norsk 3G-nett med 40 prosent befolkningsdekning. Året etter leverte imidlertid selskapet tilbake lisensen.

Nå nevnes 3 som en aktuell kjøper av Tele2 i Sverige. Tre har allerede et nærvær i Sverige, og er én av fire mobiloperatører. Tre samarbeider i dag med Telenor Sverige om utbygging av 3G og 4G-nett, men nevnes også som en aktuell kjøper av Tele2 i Sverige.

Tele2 Sverige har signalisert at usikkerhet rundt selskapet vil bli avklart i løpet av 2014. Også i Norge vil selskapet måtte ta grep etter at de mislyktes i forsøket på å skaffe seg verdifulle mobilfrekvenser fjorårets frekvensauksjon. Tele2 har flere alternativer, men et salg av selskapet er blant de sannsynlige utfallene også her hjemme.

Les mer: Skjebneår for Tele2

Kilder: (Telegeography, Inside Telecom)

Les også
Det er ikke ferie å være offline!
Les også
Norsk initiativ for bedre mobilrettigheter i Norden
Les også
Endelig får alle Tele2- og One Call-kunder 4G
Les også
–Det norske mobilnettet er verdens sikreste
Les også
Skjebneår for Tele2
Les også
Tele2 tapte 4G-auksjonen
annonse