Tek.no

Nyhet

Vesten som lar deg høre gjennom huden

Kan gi hørselen tilbake til døve.

YouTube/David Eagleman
15 Sept 2014 11:00

Det høres kanskje ut som en merkelig idé, men det er nettopp hørsel det handler om her. En professor og hans student ved Baylor College of Medicine i Houston mener ifølge Digitaltrends å funnet en alternativ måte å høre på, nærmere bestemt gjennom huden. Hvordan det foregår? Jo, gjennom en spesialdesignet vest.

En tilvenningssak

De to skaperne av vesten, Dr. David Eagleman og studenten Scott Novich, mener nemlig at lyd i og for seg bare er vibrasjoner, noe vi jo ikke har noen problemer med å oppfatte gjennom huden. Derfor er hovedidéen bak prosjektet å forsterke disse vibrasjonene gjennom vesten, slik at huden kan lære seg å oppfatte lyd.

Men hvordan i all verden kan man egentlig høre gjennom huden?

Dette mener de i stor grad er en tilvenningssak, og at man etter litt trening vil kunne skille mellom forskjellige lyder kun ved å føle vibrasjonene gjennom huden. Vesten som skal forsterke vibrasjonene har beleilig nok fått navnet V.E.S.T (Versatile Extra-Sensory Transducer), slik at det ikke finnes noen tvil om hva dette er.

Slik forklarer skaperne av V.E.S.T selv oppfinnelsen sin.Foto: David Eagleman/Kickstarter

Kickstarter-prosjekt

Vesten skal ta opp lyd gjennom smartmobilen din, som så prosesserer inntrykkene til tilsvarende vibrasjoner – omtrent som et vanlig øre gjør. Noe av det mest interessant med dette prosjektet er imidlertid at det faktisk er et Kickstarter-prosjekt. Det betyr at de to gründerne samler inn penger gjennom folkefinansiering, og faktisk må overbevise folk om at det de driver med er gjennomførbart.

Så langt har de samlet inn litt i underkant av målet på 40 000 dollar, så det er fortsatt en vei å gå. For døve – som jo må sies å være målgruppen – kan kanskje vesten hjelpe mye, selv om lydbildet nok ikke blir like detaljert som med et vanlig øre. Men det er tross alt bedre å «høre» noe enn ingenting i det hele tatt.

Se gründerne selv forklare idéen i videoen under:

Vibrasjoner kan brukes til så mangt:
Denne tatoveringen vibrerer når noen ringer deg! »

(Kilde: Digitaltrends)

annonse

Les også