Nyhet

– Microsoft lanserer smartklokke

Slippes kanskje allerede til sommeren, ifølge Forbes.

Dette kan være nok et tegn på at 2014 blir smartklokkens år. Etter lang tid med prøving og feiling ser det ut til at produktene begynner å appellere til stadig flere forbrukere. Både Samsung og Pebble har opplevd betydelig vekst i smartklokkemarkedet, mens Google, LG, Motorola og Apple er ventet å lansere sine klokker i løpet av året.

Overraskende nok kaster også Microsoft seg inn i kampen, melder forbes.com.

Xbox-teknologi

Forbes' kilder hevder at smartklokkene vil benytte optiske sensorer vi kjenner fra Xbox' Kinect-teknologi til å måle pulsen døgnet rundt. Dette ser altså ut til å bli nok en klokke som smelter sammen funksjonene fra enkle aktivitetsarmbånd med de mer avanserte mulighetene som ligger i smartklokker.

Samsung Gear Fit.Foto: samsung.com

Utseendemessig skal klokken minne om Samsung Gear Fit, men i motsetning til Samsungs klokke skal det ikke være nødvendig å skru på pulsmåleren. Microsofts klokke er konstruert for å måle hjertefrekvensen kontinuerlig og gi brukeren helseinformasjon basert på disse dataene. Dette kan angivelig også være et verdifullt bidrag til neste visitt hos fastlegen din.

På tvers av plattformer

Satya Nadella har ikke vært redd for å tenke nytt siden han tok over som toppsjef i Microsoft etter Steve Ballmer tidligere i år. Han har vært travelt opptatt med å modernisere programvaregiganten, og ser behovet for å lansere produkter som fungerer på tvers av plattformer. Nadella har allerede brakt Microsoft Office til iPad etter at forhandlingene med Apple hadde stått stille i årevis, skriver recode.net.

Nå kan Forbes fortelle at Microsofts smartklokke skal kunne synkroniseres med iPhone, Android og selvfølgelig Windows-mobiler. For kort tid siden ville det vært utenkelig å bevege seg utenfor Microsofts eget økosystem.

Imidlertid hevder Forbes at det strategisk sett gir mening. Ifølge en pressemelding fra analysebyrået IDC vil antakelig Microsoft kun karre til seg 3,5 prosent av smartmobil-markedet i år, mens Android vil dominere med 80,2 prosent og Apples iOS lander på 14,8 prosent. Dette utgjør likevel en vekst på 29,5 prosent i forhold til fjoråret for Microsoft sin del.

Les også: Ha-på-dingser var årets store teknotrend på CES »

(Kilder: forbes.com, idc.com, recode.net)

Les også
Nokia Lumia 630: Trolig ingen smartmobil som gir mer for pengene
Les også
WSJ: Samsung planlegger smartklokke som kan ringe
Les også
Kairos viser hvordan en smartklokke «bør» se ut
Les også
Titusener av Surface Mini skal ligge på lager
Les også
– Apples nye plugger tar pulsen din
Les også
Slik startet Nokia-eventyret
Les også
Se de lekre bildene av LGs kommende smartklokke
Les også
Nå får du Office på iPad
Les også
Google har lansert Android for smartklokker
annonse