Til hovedinnhold

Apple forbyr salg av helseinfo

Frykter å miste brukernes tillit.

Shutterstock

Apple har signalisert at selskapet har flere produktnyheter på vei. Det er ventet at blant annet en iPhone 6 og den endelige versjonen av iOS8 vil bli lansert. Noen mener Apple også vil lansere en smartklokke allerede nå i september, mens andre hevder denne kommer senere i år.

En del av den kommende iOS8-oppdateringen vil være programmeringsgrensesnittet HealthKit. HealthKit skal blant annet måle aktivitetsnivå og søvnmønster. Dermed vil HealthKit etter hvert sitte på mye informasjon om de som velger å bruke løsningen aktivt.

Vil dempe personvern-bekymringer

For å unngå at annonsører bruker HealthKit-informasjon til å målrette reklame for for eksempel slankekurer, strammer Apple inn på personvernreglene. Nå står det eksplisitt at utviklere ikke har lov til å videreselge brukerinformasjon samlet inn gjennom HealthKit.

Tidligere undersøkelser har vist at enkelte utviklere videreselger informasjon om brukerne uten å informere om det, ifølge Financial Times. Apple satser imidlertid stort på mobilhelse, og ønsker ikke at personvernhensyn skal skremme brukerne fra å ta HealthKit i bruk.

Personverngrupper i USA har uttrykt prinsipiell bekymring for hva som kan skje med all helseinformasjonen som lagres om verdens mobilbrukere. De frykter at denne blant annet kan bli misbrukt til å nekte folk helseforsikring, eller å gjøre denne langt dyrere for enkelte grupper.

Les mer: iPhone 6 vil få enkel mobilbetaling

Kilde: Mobile World Live, Financial Times

annonse