Tek.no

Nyhet

Google jobber med superavansert mobil

«Project Tango» gjør ting du ikke har sett maken til.

Google
21 Feb 2014 10:00

Google har kastet seg inn på nok et vilt prosjekt, denne gangen kalt Project Tango. Det hele består av en tidlig prototype av en mobiltelefon, som benytter seg av Xbox Kinect-lignende sensorer til å kunne måle og oppdage alt som skjer rundt deg, skriver Ars Technica.

Ifølge teknologisjefen for prosjektet, Johnny Lee, har de et ønske om å gi mobiltelefoner en menneskelignende form for forståelse av rom og bevegelse. Ved å stappe telefonen fulle av superavanserte sensorer.

Det hele forklares best i Googles egne video, som du kan se her:

Skal måle alt

Foto: Google

Den foreløpige prototypen av Project Tango er en Android-mobil med fem-tommers skjerm,utstyrt med to prosessorer som skal jobbe utelukkende for å kalkulere dataen fra sensorene. På baksiden sitter det et 4 megapiksels kamera, en dybdesensor og et sekundærkamera for bevegelsesmåling.

Foreløpig er Project Tango et veldig lukket prosjekt, og Google vil bare åpne dørene for 200 utviklere, forutsatt at de klarer å ovebevise dem om at ideene deres er gode nok. Dermed kan det drøye en stund før vi får se noen lignende sensorer i mobiltelefoner med det første.

Google har startet mange spennende prosjektet:
I 2012 ble de en internettleverandør, og lanserte et gigabit-nett til én heldig by »

(Kilde: Google, Ars Technica)

Les også
Med Googles «supersyn»-teknologi kan droner og roboter snart se alt
annonse

Les også