Nyhet

Slik lager du din egen science-fiction-serie kun ved hjelp av kameradroner

3D Robotics har laget en Internett-serie bare med droner - og viser deg hvordan.

Kameradroner kan brukes til så mangt, og selv om mange dronevideoer kan være fengslende, dreier det seg ofte likevel bare om å filme omgivelser fra nye vinkler. Nå vil droneselskapet 3D Robotics vise hva dronene er i stand til, gjennom en science-fiction-serie som kun er laget ved hjelp av droner.

Serien heter «Life After Gravity» og er produsert av 3D Robotics selv. Den første episoden er allerede lastet opp på selskapets YouTube-kanal.

Laget med Solo-dronen

Life After Gravity er mini-serie som altså utelukkende er laget med kameradroner, nærmere bestemt selskapets egen modell «Solo», en drone som i Norge koster rundt 12 000 kroner.

Regissøren i aksjon med 3D Robotics' Solo-drone. Foto: 3D Robotics/YouTube

Serien kan nok utvilsomt sies å være et markedsføringsredskap, men demonstrer ikke desto mindre hva som er tekniske mulig å få til med kameradroner når det gjelder til dels avansert videoproduksjon. Mini-serien har både skuespillere og handling, og foregår i et dystopisk fremtidssamfunn.

Publiserte grundig beskrivelse

For de som er interessert i de tekniske aspektene ved produksjonen, og som eventuelt kunne tenke seg å lage noe lignende, har 3D Robotics publisert en omfattende beskrivelse av produksjonsprosessen på sine hjemmesider. Selskapet har også sluppet en egen YouTube-video hvor det redegjøres for de ulike opptakene.

Ifølge 3D Robotics er meningen med serien å vise folk at det går an å lage relativt storslagne fortellinger på begrenset budsjett ved hjelp av kameradroner. For selskapets del var det reiseutgiftene som utgjorde mesteparten av budsjettet.

Den første spisoden av Life After Gravity, som unektelig leverer en del imponerende tagninger, kan du se under, sammen med bakom-videoen.

Snart kan filmproduksjon i 4K også bli overkommelig: Qualcomm skal nemlig gjøre 4K-kameradronene mye billigere »

(Via Engadget)

Les også
Snart kan 4K-kameradronene bare koste noen få tusenlapper
Les også
Denne håndholdte kamerariggen gir deg fjellstabil video i 4K
Les også
Dette skal være en av verdens minste 4K-kameradroner
annonse