Nyhet

Snart kan vi kanskje si farvel til briller og kontaktlinser

Bioniske linser kan være klare for markedet innen to år.

Briller og kontaktlinser er en del av hverdagen for millioner av mennesker, og få av oss er spesielt begeistret for å måtte bruke slike hjelpemidler. Dr. Garth Webb fra British Columbia i USA har viet livet sitt til å finne en måte å bli kvitt dem en gang for alle.

Nå mener han ifølge CTV News at han er svært nær ved å nå det målet.

Han har nemlig utviklet en kunstig linse ved navn Ocumetic Bionic Lens, som skal opereres inn i øyet og erstatte den dårlige linsen som allerede er der.

Operasjonen skal være smertefri, og identisk med operasjonen man allerede bruker for å kurere grå stær. Den skal bare ta åtte minutter.

Les også: Her ser den fargeblinde mannen grønnfarge for første gang i livet »

Tre ganger så godt som 20/20

Resultatet skal ifølge Webb være perfekt syn – tre ganger så godt som 20/20. Slik vil det være enten du er 25 eller 85, og uansett hvor dårlig linsen i øyet har fungert tidligere.

– Hvis du klarer å se noe klart på ti meters avstand nå, vil du med disse linsene kunne se det like klart på tretti meters avstand, sier Webb.

Effekten vil vare livet ut.

Du kan ikke få operasjonen om du er yngre enn 25 år, ettersom strukturene i øyet må være fullstendig utviklet først.

Det er knyttet store forventninger til den kunstige linsen Webb har utviklet. En kollega, Dr. Vincent DeLuise, som også er foreleser ved Yale University og Weill Cornell Medical College sier følgende:

– Jeg tror denne linsen kommer til å ta oss nærmere den hellige gralen, som er perfekt syn uansett avstand.

Nå skal linsen testes, først på dyr og siden på blinde mennesker. Webb håper prosessen vil gå glatt, og at linsen blir kommersielt tilgjengelig i Canada og andre land innen to år.

Vitenskapen utvikler også andre løsninger for synsproblemer
Blind mann fikk se kona på første gang på 10 år »

(Kilde: CTV News)

Les også
Her er nettbrettet som viser blindeskrift
annonse