Denne lille Raspberry Pi-dingsen skal du kunne bruke til «alt»

Superfleksible «Poco» søker folkefinansiering .

Den søte, lille mini-datamaskinen Raspberry Pi er som kjent hjertet i mangt et kreativt hobbyprosjekt, og nå har det dukket opp enda et. På finansieringsnettstedet Indiegogo har man nemlig nå dratt sløret av et lite nurk kalt «Poco», en slags superfleksibel «alt-mulig-dings».

Poco er i korte trekk en åpen-kilde-enhet som det er meningen at man skal bruke til å dekke alle mulige behov i én kompakt enhet.

Raspberry Pi-alt-i-ett-pakke

Enheten, som av utvikleren beskrives som et kreativt verktøy som er akkurat det du vil det skal være, byr altså på innmaten til et Raspberry Pi-kort. I tillegg har den en 2,8-tommers IPS-berøringsskjerm, et kamera som er i stand til videoopptak i 1080-oppløsning og stillbilder på 5 megapiksler.

Slik ser Poco-enheten ut. Foto: Indiegogo

Den har også ganske rikelig med tilkoblingsmuligheter, og leveres med både Wi-Fi, tre mikro-USB-porter, mikro-HDMI-port, mikroSD-støtte, to innebygde styrepinner og et antall berøringsflater som du kan konfigurere som du selv ønsker. Den spiller også av musikk med ekstra høy lydkvalitet, nærmere bestemt 24-bits oppløsning.

Hensikten med produktet er altså at den skal fungere som en konfigurérbar maskinvare-enhet som du kan tilpasse og fikle med etter egne behov og preferanser, hvor alle de nødvendige maskinvare-komponentene allerede på plass.

Mange bruksområder

På denne måten er altså poenget at du skal slippe å måtte kjøpe en bunke separate komponenter for å dra nytte av Raspberry Pi-fleksibiliteten. Ifølge utviklerne kan du bruke enheten til alt fra å høre på musikk til å ta opp og spille av video, spille spill, surfe på nettet, som baby-monitor og en rekke andre ting.

Den har også sensorer som gjør at du kan bruke den i treningsøyemed, og enheten har flere innebygde programmer som blant annet gjør det mulig å styre enheten med mobiltelefonen. Poco kommer med manualer og instrukser om hvordan du kan forvandle dingsen til det du vil.

Så kan man alltids diskutere hvor mange bruksområder Poco-enheten har som ikke også dekkes av en vanlig mobiltelefon. Om du likevel har lyst til å sikre deg et eksemplar må du love bort minst 300 dollar. I skrivende stund har prosjektet samlet inn kun cirka 1000 dollar av et mål på 300 000 dollar. Mer informasjon finner du på Indiegogo og se også video under.

Det er ikke alle folkefinansierte prosjekter som går bra: Denne dronen fikk rekordfinansiering, men gikk likevel nedenom og hjem »

(Via Engadget)

Les også
Denne dingsen låser opp alle enhetene dine
Les også
Dette er TV-boksen for nerdene
Les også
Snickerdoodle kan bli Raspberry Pis største konkurrent
Les også
Dette er den første offisielle berøringsskjermen til Raspberry Pi
annonse