Tek.no

Nyhet

Denne mobilen er enkel i bruk og tåler en støyt

Svenske Doro har lansert sin nye PhoneEasy 530X.

Pixel Embargo/Shutterstock.com
13 Aug 2015 10:09

Det er ikke alle mobilbrukere som er interessert i flest mulig høyteknologiske funksjoner. Den svenske mobilprodusenten Doro henvender seg primært til dem som ønsker enkle mobiltelefoner med så høy brukervennlighet som mulig. Nå har selskapet en ny modell på gang.

I en fersk pressemelding drar Doro nemlig sløret av sin nye PhoneEasy 530X, som er oppfølgeren til den eksisterende modellen 520X.

Doro PhoneEasy 530X. Foto: Doro

Støv- og sprutsikker

I likhet med forgjengeren er PhoneEasy 530X en tastaturtelefon uten omfattende smarttelefon-funksjonalitet. Den har imidlertid noen andre egenskaper som kan gjøre den til et nyttig alternativ for en del brukergrupper.

Først og fremst har telefonen den såkalte IP54-sertifiseringen, som innebærer at den er både støv- og vannavstøtende, noe Doro mener gjør den velegnet for eksempel for håndverkere og diverse utendørsaktiviteter.

Skjermen er også større enn på forgjengeren med sine 2,4 tommer. I tillegg har mobilen ekstra høy og tydelig lyd, en nyttig egenskap både for tunghørte og for bråkete omgivelser, og forhøyede taster som skal gjøre mobilen enkel og praktisk å taste på. Den har også gummistriper på sidene for godt grep.

Brukervennlig

Mobilen har ellers et enkelt kamera på 2 megapiksler, og skilter med en ekstra kraftig lommelykt som kan slås av og på via en dedikert knapp på fronten av mobilen.

Som de fleste andre mobilmodellene fra Dora har mobilen ellers et stort fokus på brukervennlighet, med det selskapet selv beskriver som et oversiktelig menysystem og snarveisystem. Blant annet kan man få opp en topp ti-kontaktliste simpelthen ved å trykke stjernetasten.

Den kommer også med en værfunksjon og en enkel e-postfunksjon. Mobilen er tilgjengelig i nettbutikker nå til en pris på rundt 900 kroner.

Er du heller ute etter et ekstra robust nettbrett? Dette hardhaus-nettbrettet tåler det meste »

(Kilde: Pressemelding)

Les også
Slik blir neste generasjon superprosessor til mobil
Les også
Ti supre mobilvalg til skolestart
annonse

Les også