Tek.no

Nyhet

Asus lager Google-ruter du skal kunne vinke til

«Booster» hastigheten med en håndbevegelse.

Google
28 Okt 2015 14:30

Google er kjent for å ha interesser i det meste som skjer på nettet – men har også stadig oftere en finger med i utviklingen av maskinvare. Sist ut er ryktet om at Google jobber med å utvikle en egen prosessor.

Et annet nytt satsingsområde er rutere, som har fått navnet OnHub. Den første ruteren snekres sammen av TP-Link, og nå har også Asus bestemt seg for å lage en modell basert på Googles spesifikasjoner og programvare.

Det er ikke den første gangen disse to holder lanker – Asus er blant annet også ansvarlige for Googles Nexus Player og nettbrettet Nexus 7.

Vi gjøre det enklere

Men nå er det altså rutere det skal gå i, og det er slett ikke dumt av Google å hanke inn akkurat Asus her. Det taiwanske selskapet har de siste årene bevist at de kan langt mer enn hovedkort, og har klemt ut den ene go'ruteren etter den andre.

Google mener at husets rutere bør være fasjonable nok til å ikke måtte gjemmes bort i kott eller skap, ettersom det jo betyr dårligere signaler, kortere rekkevidde og/eller lavere hastigheter. De mener også at de er for vanskelige å sette opp, så her trenger du bare en app for å komme i gang.

Deres OnHub-rutere bærer også preg av et ukomplisert ytre. Disse er sylinderformede og kunne sikkert vært kombinert med en lavalampe dersom omstendighetene hadde vært annerledes. Så får vi heller ta diskusjonen om hvorvidt en ruter skal se ut som et antennedyr eller obskur dekorasjon en annen gang.

Reagerer på vink

Det spesielle med Asus' versjon av Google OnHub er at den har en sensor som registrerer bevegelser. Wave Control kaller de nyvinningen, som visstnok skal la deg få opp nettverkshastigheten mot en gitt enhet ved å bare vifte lanken over ruteren.

Akkurat hvordan det fungerer i detalj vites ikke, men det er trolig snakk om en type trafikkprioritering.

Ettersom Asus altså lager ruteren etter Googles spesifikasjoner, skiller den seg ellers ikke stort fra TP-Links OnHub-ruter. Den bruker med andre ord den samme Infineon-maskinvaren med tokjernet prosessor på 1,4 GHz, én gigabyte RAM og fire gigabyte flashlagring for programvare.

Det samme er tilfelle for fysiske porter: 1 x WAN, 1 x LAN og 1 x USB 3.0.

Av nettverksteknologi har den naturligvis støtte for 802.11a/b/g/n/ac, der båndbredden er oppgitt til 1900 Mbps (megabit per sekund). I tillegg er OnHub-ruterne gjort ekstra «smarthusvennlig» ved å også inkludere Bluetooth Smart Ready (4.0), IEEE 802.15.4 («sparebluss-WiFi») og Weave. Sistnevnte er en «Tingenes Internett-protokoll» som tilhører Google-eide Nest Labs.

TEST: Vi har brukt den smarte røykvarsleren Nest Protect i en måned

Med alt dette innabords bør altså Googles nye OnHub-rutere være godt rustet for de stadig flere smartdingsene vi omgir oss med.

Prisen på Google/Asus-ruteren er satt til 20 dollar mer enn den som TP-Link står for, altså 220 dollar i alt. Men enn så lenge er den bare mulig å forhåndsbestille, og da bare i USA.

Sjekk dette beistet av en ruter:
TEST: Netgear Nighthawk X6 >>>

(Kilde: Google Blog)

Les også
Her er Googles nye ruter
Les også
Nei, dette er ikke en NAS
Les også
Denne Wi-Fi-ruteren kan styre dingsene i hjemmet ditt
Les også
Google Nexus Player: Mediespiller med uforløst potensial
annonse