Nyhet

Game of Thrones setter nok en saftig piratrekord

Den populære HBO-serien når nye høyder blant piratene.

Den amerikanske abonnementskanalen HBO har hatt enorm suksess med sin fantasy-serie «Game of Thrones», og det er på ingen måte bare de lovlydige abonnentene som har trykket serien til sitt bryst. Gangganggang har serien satt nedlastingsrekorder, og nå inntar den pallen igjen.

Som nettstedet Variety melder har serien satt ny nedlastingsrekord etter at den sjette episoden av den pågående, femte sesongen ble lastet ned vanvittige 3,5 millioner ganger på bare 24 timer via torrentnettsider. Tallet ble utarbeidet av Excipio, som jobber med å spore ulovlig nedlastingsaktivitet på Internett.

Forrige rekorden ennå fersk

Den forrige rekorden ble satt av den femte episoden av den pågående sesongen, som ble lastet ned 3,22 millioner ganger i løpet av de første 24 timene etter at den ble gjort tilgjengelig på torrentnettsidene.

Det ser med andre ord ikke ut til at den nylige lanseringen av den nye tjenesten HBO Now har hatt nevneverdig, positiv effekt på nedlastingsviljen til piratene. HBO Now er en selvstendig strømmetjeneste som byr på alt HBO-innholdet og som ikke krever et HBO-abonnement, men enn så lenge er den kun tilgjengelig i USA.

Som Variety peker på omfatter tallene som Excipio har kommet frem til kun P2P-aktiviteten, og utelater dermed for eksempel ulovlige strømmetjenester, noe som betyr at det totale antallet mennesker som har fått ulovlig tilgang til episoden trolig er langt høyere enn 3,5 millioner.

Forrige episodene også populære

Den enorme populariteten til den femte og sjette episoden kommer etter at piratene også kastet seg over de foregående fire episodene av den pågående sesongen, da disse ble lekket på nettet nylig. Denne lekkasjen førte for øvrig til at HBO ba Internett-leverandører om å iverksette tiltak for å forhindre videre spredning av de fire lekkede episodene på nettet.

HBO selv har tidligere gitt uttrykk for at piratkopiering ikke er så skadelig for serien. Regissøren har uttalt at serien trolig bare tjener på kopieringen, og sjefen for selskapet som eier HBO har sagt at piratrekordene er «bedre enn en Emmy-pris». I lys av de stadig nye rekordene spørs det om de forsatt mener det samme.

Pirater får stadig flere muligheter: Nå kan strømmetjenesten «Popcorn Time» kjøres direkte i nettleseren »

Les også
Game of Thrones troner igjen på pirattoppen
Les også
Arrestert for å forklare hvordan Popcorn Time fungerer
Les også
– Piratkopiering bringer folk til konsertene mine
Les også
Game of Thrones skriver pirathistorie – igjen
Les også
HBO går etter torrentbrukere etter den store Game of Thrones-lekkasjen
Les også
De lekkede Game of Thrones-episodene tar av på nettet
Les også
HBO og Apple skal snart lansere Netflix-konkurrent
annonse