Til hovedinnhold

Her gjør Microsoft narr av Apples nye iPad Pro-reklame

Apple påstod at kjempenettbrettet er en ekte PC – gikk ikke upåaktet hen hos Microsoft.

Konkurransen i teknologiverdenen er intens, og det er ikke uvanlig at aktører gir konkurrentene sine et lite spark for å fremme sine egne produkter, slik Samsung gjorde i forbindelse med Apples valg om å droppe holdetelefoner. Nå har de gamle rivalene Apple og Microsoft hatt en liten feide.

Som blant andre The Verge og The Next Web fanget opp slapp Microsoft nylig en ny reklame hvor de latterliggjør Apples kjempenettbrett iPad Pro.

Startet med Apple-reklame

Microsofts nye reklame var et svar på en Apple-reklame som kom i begynnelsen av august, hvor Apple kaller iPad Pro en fullverdig PC på grunn av tastaturet som fåes som ekstrautstyr til nettbrettet.

Apple påstod at iPad Pro er en fullverdig PC, og Microsoft var raskt ute med å svare.

I reklamen utfordres Apples påstand av et Surface Pro 4-nettbrett fra Microsoft, som peker på iPad Pro verken kommer med fullverdig PC-prosessor i form av Intels i7-prosessor, pekeplate, eksterne porter eller kan kjøre fulle PC-versjoner av applikasjonene.

Lenge siden MacBook Pro-oppdateringer

Som The Next Web påpekte for litt siden er det godt over ett år siden at Apple oppdaterte sine MacBook Pro-maskiner sist, selv om det nå omsider begynner å versere rykter om en stor-oppdatering. Det er kanskje grunnen til at Apple velger å markedsføre iPad Pro som en PC.

Med en A9-brikke på 2,23 GHz, 4 GB minne og 129 GB lagringsplass er iPad Pro riktignok et kraftig nettbrett, men at den kan kvalifisere til en fullverdig PC er nok høyst diskutabelt. Reklamevideoene til Apple og Microsoft kan du se under.

De nye MacBook Pro-maskinene byr visstnok på store endringer: OLED-berøringsflate og fingeravtrykkleser er blant de største nyhetene »

annonse