– En burger og ett sett VR-briller, takk

Svenske McDonald's-restauranter med flerbruksemballasje.

I dag er VR overalt. Amerikanske mobilprodusenter har allerede pakket inn mobiler i en variant av Googles Cardboard-briller, og i motsatt ende av prisstigen solgte HTC akkurat 15 000 eksemplarer av svindyre Vive i løpet av ti minutter. Men i Sverige mistenker vi at McDonald's enkelt kunne overgått disse tallene. Der vil nemlig emballasjen til Happy Meal-måltidene være VR-briller i en begrenset periode. Antallet er begrenset til 3500 slike briller.

Burger til frokost?

Førstkommende lørdag kan svenskene benke seg foran verdens kanskje mest kjente burgermåltid, og følge opp med en VR-opplevelse til dessert. På nettsiden Happygoggles.se forklarer restaurantkjeden at det er snakk om testsalg, uten å si noe mer om dette vil bli noe vi støter på i andre land senere.

Slik presenterer McDonald's sin nye VR-brille/burger-emballasje.

For å slå klørne i brillene må kundene bestille en Happy Meal Limited Edition, og selv om salget bare varer én dag understreker kjeden det at det er begrenset antall av disse. Man bør altså komme tidlig om man vil sikre seg Happy Goggles.

Boksen som huser måltidet kan deles i flere biter, før disse brettes sammen til en slags grunnleggende brille. På innsiden er det et eget rektangulært linsehus som plasseres i den den nye boksen, og plutselig har du en enkel Google Cardboard-variant.

Flere liknende stunt

Det er ikke første gangen dette gjøres. Mobilprodusenten Alcatel lot det som likner mest på en mellomting mellom Samsung Gear VR og Google Cardboard være emballasjen til telefonen Idol 4S.

Nevnte Samsung overførte nylig Galaxy S7-lanseringen i VR, men lille OnePlus var faktisk tidligere ute med et liknende konsept. I fjor sommer kunne nemlig interesserte bestille Google Cardboard-varianter i forkant av lanseringen. Prisen var på rundt fem dollar for å dekke frakten. Deretter kunne brukerne være til stede på lanseringen fra sofaen.

Ny VR-avdeling i Google Play

I dag annonserte dessuten Google at det opprettes en egen avdeling for VR-innhold i Google Play-butikken, og det går stadig rykter om hva søkegigantens neste utgave av Cardboard vil være.

Det er ingen tvil om at VR er i vinden om dagen, og om ikke lenge lukter det kanskje pommes frites av en VR-brille nær deg. Foreløpig har vi ikke fått svar på våre henvendelser til McDonald's norske pressekontakter.

Les også
Daydream sikrer seg Netflix og HBO
Les også
I år skal OL sendes i både VR og 8K-oppløsning
Les også
Kan disse smarte VR-brillene hamle opp med selveste Google Cardboard?
Les også
Slik ser Googles nye og minimalistiske VR-briller ut
Les også
– HTC Vive er den morsomste dingsen jeg har prøvd
Les også
Googles VR-briller får en helt spesiell egenskap
Les også
Googles Cardboard-oppfølger kommer i år
Les også
Disse VR-brillene fungerer med de fleste mobiler
Les også
Google skal trolig lansere sin egen Oculus Rift-konkurrent
annonse