Tek.no

Nyhet

Så fort du slipper denne spesielle kameradronen så svever den automatisk

«Hover Camera» er både brukervennlig, selvstyrt og beskyttet av karbonfiber.

YouTube
28 Apr 2016 18:05

Kameradroner kommer i stadig flere varianter, hvorav noen er mer brukervennlige enn andre. Nå har et kinesisk selskap ved navn Zero Zero Robotics lansert en særdeles tilgjengelig dronemodell, som attpåtil byr på et knippe andre spesielle egenskaper. Det melder Engadget.

Den nye kameradronen har det talende navnet «Hover Camera» og skal ifølge utviklerne være både lett å ta i bruk, kompakt og sikkert.

Karbonfiber og høy intelligens

Det første å legge merke til er det spesielle designet. Hoved Camera ser ikke ut som en tradisjonell kameradrone, men har propeller som er omsluttet av beskyttende karbonfiber.

Meningen med denne løsningen er å gjøre dronen sikrere å bruke, samt at materialet gir produktet ekstra lav vekt. Kameradronen veier bare 238 gram, og kan i tillegg foldes sammen slik at du enkelt kan frakte den med deg. I sammenfoldet tilstand måler den 18,2 cm x 13,2 cm x 3,25 cm.

Som navnet antyder er ikke dronen ment å fly på vanlig vis, men derimot «sveve». Dronen byr på mye intelligent teknologi som blant annet gjør at den svever automatisk idet du slipper den i luften, og den kan også følge etter deg på egen hånd.

Zero Zero Robotics

4K-oppløsning

Dette gjør den imidlertid ikke ved å benytte GPS, men derimot gjennom ansikts- og kroppsgjenkjenning. Videre kommer dronen ikke med fjernkontroll, men kontrolleres med enkle fingerbevegelser via virtuelle knapper i mobilappen.

Maskinvaremessig baserer dronen seg på Snapdragon Flight-plattformen, som betyr at den har en Snapdragon 801-prosessor om bord, noe som gir den ganske mye lokal maskinkraft. Dronen tar ellers stillbilder i 13 megapiksler, og den takler videoopptak i 4K-oppløsning.

Det er ennå uvisst når og hvor Hover Camera vil bli lansert og hva den vil koste, men produsenten sikter seg visstnok inn på under 600 dollar, i underkant av 5000 kroner. Mer informasjon finner du på produktsiden, og se også video under.

Er du på utkikk etter billige droner? Vi testet to modeller som koster under tusen kroner »

Les også
Dette skal være verdens raskeste kameradrone for forbrukere
Les også
Dette er DJIs kraftigste drone hittil – og den blir ikke billig
Les også
Denne dronen kan lande på en vegg, og klatre oppover
Les også
DJIs nye kameradrone gjør det enkelt å unngå hindringer
annonse