Tek.no

Nyhet

Netflix skal ha 31 originale show til neste år

Videostrømmegiganten har ingen planer om å hvile på laurbærene.

Niklas Plikk, Tek.no
9 Des 2015 08:30

Med mindre du har bodd under en stein de siste par årene har du sikkert hørt om videostrømmetjenesten Netflix – og siden du til og med frivillig leser denne nyheten har du trolig et abonnement også. I så fall er du ikke alene. En fersk undersøkelse av amerikanske Sandvine forteller oss at Netflix står for imponerende 37 prosent av nedstrøms kveldsnettrafikk i USA.

Av alle strømmetjenester er det altså Neflix som troner på toppen, og det ser ut til at de har planer om å bli værende der. I 2016 har de nemlig planer om å utvide satsingen på egenproduserte serier og annet innhold.

Dette gjør de allerede, men av serier snakker vi om en nærtil dobling fra dagens 16 til 31 originale serier. Og som vi har sett flere eksempler på, er dette noe Netflix faktisk kan gjøre så bra som de fleste andre.

Mer film også

Nøyaktig hvilke serier vi får se på Netflix i løpet av året ville ikke selskapets innholdssjef Ted Sarandos ut med da han slapp nyheten under årets UBS Media Conference, men det vil nok uansett være noe å glede seg til.

Med mindre du har planer om å la mindre TV-titting være ett av årets nyttårsforsett.

Det er for øvrig ikke bare flere serier som Neflix har på blokka. Sarandos sa også at publikum kunne forvente seg ti nye filmer, tolv dokumentarer, ti standup-spesialer og et trettitalls barneprogrammer.

At en strømmetjeneste lager sitt eget innhold høres kanskje litt merkelig ut, men dette har nok en del med avtaleverk å gjøre. Film- og TV-produsenter er nemlig notoriske for å ikke akkurat være enkle å få til å gi globale bruksrettigheter til sitt innhold.

Ved å selv lage innholdet, slipper de å forholde seg til dyre og kompliserte avtaler, noe som på sikt kan være et veldig smart trekk.

Også Disney satser på seg selv:
Disney har sluppet en Netflix-konkurrent >>>

(Kilde: TechRadar)

Les også
Netflix har blitt ny på Windows 10
Les også
Plutselig har mer 4K-innhold dukket opp på piratnettstedene
Les også
Disney har sluppet en Netflix-konkurrent
Les også
Den beste strømmetjenesten: Én strømmetjeneste knuser konkurrentene sønder og sammen
Les også
Her er første titt på Netflix' nye Marvel-serie
Les også
Nå støtter Netflix' erkerival «offline»-titting
annonse

Les også