iPhone 5: Slik blir den ifølge ryktene

Apple må banke løs på stortromma som aldri før med iPhone 5 hvis den skal kunne hamle opp med de råeste Android-mobilene som har dukket opp i det siste. I alle fall hvis vi snakker spesifikasjoner.

Med både LG Optimus 2X, Samsung Galaxy S II, Sony Ericsson Arc og HTC Sensation (Desire HD S) blant de ypperste konkurrentene - for å nevne noen av dem -, burde Apple sørge for at deres iPhone 5 ikke er noe særlig dårligere på papiret.

Det franske nettstedet Nowhere Else har satt sammen et "produktark" for den kommende Apple-mobilen og vurdert sannsynligheten for at ulike funksjoner blir å finne på sluttproduktet. Vurderingen er basert på ryktene som har svirret i månedsvis.

Ny, kraftigere prosessor

iPhone 5 får høyst sannsynlig en A5-prosessor á la den som sitter i iPad 2. Denne har to prosessorkjerner, og i iPad 2 kjøres disse med en klokkehastighet på 1 GHz hver.

Sannsynlighet: 100%*

Hvit utgave

Mange amerikanere ble skuffet fordi iPhone 4 ikke kom i hvit. Den "tabben" gjør ikke Apple med iPhone 5.

Sannsynlighet: 100%*

Med operativsystem iOS 5

Apple skal etter planen vise frem "fremtidens iOS" på sin konferanse i starten av juni. Mange tror iPhone 5 blir vist frem for første gang her, og i alle fall vil telefonen få iOS 5 når den kommer i salg.

Sannsynlighet: 90%*

Større skjerm

Det aller største minuset med iPhone 4 er kanskje at skjermen "bare" er på 3,5 tommer, ettersom dette er en mobil som er godt egnet til både spill, mobilsurfing, video og apps. Et hett rykte er at iPhone 5 får større skjerm - minst 4 tommer.

Sannsynlighet: 80%*

Støtte for mobilbetaling

NFC, eller Near Field Communication, kommer for fullt i 2011 og vil blant annet gjøre betaling via mobilen mye enklere. Når flere av Android-konkurrentene kommer med NFC-støtte i sine toppmodeller, kan vel ikke Apple være noe dårligere? Ryktene vil for øvrig ha det til at Apple skal bruke NFC til synkronisering mellom mobil og Mac/PC, noe du i dag trenger en kabel for å gjøre.

Sannsynlighet: 80%*

Les også: - iPhone 5 vil bruke NFC til synkronisering

Likt design

Selv om skjermstørrelsen kanskje blir større vil iPhone 5 neppe se veldig annerledes ut i forhold til forgjengeren. Det spekuleres i om det være snakk om børstet metall på bakdekselet, eller noe lignende det som var på den første iPhone. Det kan være et resultat etter all kontroversen med den lett knuselige glass-skjermen på iPhone 4.

Sannsynlighet: 60%*

Les også: iPhone 4 knuser nær dobbelt så ofte

Mere RAM

iPhone 4 har 512 MB RAM, men det kan fort være at oppfølgeren får 1 GB RAM i stedet.

Sannsynlighet: 60%*

HDMI-utgang

Via en adapter kan du vise innholdet du har på iPhonen på TV-en. Kanskje får iPhone 5 en egen HDMI-utgang så du slipper adapteren?

Sannsynlighet: 60%*

Bedre talestyring

Det antas at iOS 5 vil by på bedre talestyring. Bakgrunnen for dette ryktet er at Apple har utlyst stillinger for stemmeingeniører, samt at Wall Street Journal rapporterte om nye funksjoner for talestyring i iPhone 5 tidligere i år.

Sannsynlighet: 60%*

Bedre kamera

5-megapikselkameraet i iPhone 4 fungerer ganske bra, men ryktene vil ha det til at iPhone 5 får et 8-megapikselkamera, angivelig likt det som sitter i Sony Ericsson Arc.

Sannsynlighet: 50%*

* = Ifølge nettstedet Nowhere Else

Les også: iPhone 5 kan få toppkamera

Videre tror nettstedet det er mest sannsynlig at iPhone 5 kommer i salg i september, at det kommer en CDMA-modell for det amerikanske markedet og at Apple lanserer en Cloud-løsning for iTunes.

Det skal være null prosent sjanse for at iPhone 5 får dual-SIM eller uttrekkbart tastatur, mener Nowhere Else.

Se hele oversikten her (Nowhere Else)

(Kilder:Nowhere Else via Slashgear)

Les også
– Apple skrotet iPhone 5
Les også
Bra konsept?
Les også
– iPhone 5 vil bruke NFC for synkronisering
Les også
Rykter om iPhone 5 i aluminium
annonse