NyhetNokia med ny utviklermodell

Nokia N950 med MeeGo for utviklere.

Slipper en tastaturmobil for de særlig interesserte.

Ifølge nettsedet Engadget har Nokia betemt seg for å lansere en egen utviklermodell kalt Nokia N950. Modellen har en 4-tommer skjerm på 480 x 854 tommer, og vil trolig likne på modellen det ble lekket bilder av sist høst.

Nokia N950 er nok ikke en mobiltelefon som vil få veldig stor utbredelse. Den er litt enklere spesifisert enn Nokia N9, som ble offentliggjort i dag. Blant annet har den LCD-skjerm, og ikke AMOLED, slik det er på N9. Den skal heller ikke ha NFC-brikke, og kameraet på utviklermodellen skal være litt enklere enn på N9, selv om begge tar bilder med 1 megapiksel oppløsning. Batteriet på N950 er på 1320 mAh, mot N9s 1450 mAh.

Selv om telefonen nå blir gjort tilgjengelig, så legger Nokia ikke skjul på at dette er et ta-det-som-det-er-produkt uten support eller noen form for garanti. Prisen er det ikke sagt noe om, ei heller hvordan du skal gå frem om du ønsker å skaffe deg et eksemplar å herje med.

Her er en video fra Nokia Developer forum, der Mark Longe i Accuweather viser en Qt-applikasjon på det som angivelig er Nokia N950, delvis kamuflert i et plastdeksel:

Les også
Rykter om fire nye heftige fra Nokia
Les også
Nå kommer Nokia N9 med MeeGo
Les også
Meego snart klar for Desire og Nexus One
Les også
N900 får ikke Meego
annonse