Android vokser seg stor i Norden

Både iOS og Symbian er på vei ned.

Det kommer neppe som noen overraskelse at Android-plattformen fortsetter å vokse. Dette har lenge vært trenden på verdensbasis, men nå får vi bekreftet fra et finsk analysebyrå at det samme gjelder isolert sett i Norden også.

Apple iOS og Symbian har derimot fått det tøffere. Likevel har disse to, samt Android OS, omtrent lik markedsandel i Norden akkurat nå.

Android OS klatrer

iPhone har i flere år vært kongen av smartmobiler, i alle fall hvis vi regner etter salgstall. De ulike variantene av Apple-telefonen har solgt særdeles godt også i Norden, og særlig i Sverige og Danmark, men nå ser det kanskje litt mørkere ut. Ifølge finske CEM4Mobile, har iOS fortsatt den høyeste markedsandelen i Norden med 33 prosent. Hakk i hæl følger Symbian OS med 29 prosent og Android OS med 28 prosent.

Mens iOS og Symbian OS har mistet markedsandeler i Norden mellom mai og september, viser Android OS en meget sterk fremgang. IOs gikk tilbake 1,46 prosent, Symbian OS tilbake 1,70 prosent, men samtidig har Android OS har vokst med hele 6,16 prosent.

Med disse tallene spår CEM4Mobile at Android går forbi Symbian allerede i oktober, mens Googles operativsystem ser ut til å bli større enn konkurrent Apple sitt OS i løpet av desember.

Analysebyrået viser imidlertid til tre faktorer som kanskje vil få betydning fremover; Steve Jobs' død, patentstriden for Samsungs del og Windows Phone 7s inntog på det nordiske markedet. CEM4Mobile spår likevel at Android OS vil ha en markedsandel på 38 prosent i de nordiske markedene innen utgangen av første kvartal 2012.

21 millioner nettoppkoblinger via mobilen har dannet tallgrunnlaget for CEM4Mobiles siste analyse.

Les også: Android-mobiler selger som varmt hvetebrød

(Kilde: CEM4Mobile.com)

Les også
Androidmobiler selger som varmt hvetebrød
Les også
Nokia taper stort i markedet
Les også
- Apple klarer ikke å innovere selv
Les også
Samsung overtar smarttelefontronen
Les også
EU skulle bruke 178 mill. på Symbian
annonse