Panasonic kutter 40 000 jobber

Japanske Panasonic, som blant annet står bak de populære Lumix-kameraene, skal kutte totalt 40 000 årsverk over de neste to årene, ifølge The Economic Times. I tillegg vil nærmere 70 av totalt 350 fabrikker over hele verden legges ned.

Av de totalt 380 000 ansatte, er ca 100 000 ansatt i Sanyo, som nylig ble kjøpt opp av japanerne. Tallet skal altså reduseres til 350 000 allerede innen mars 2013. Nedbemanningen er en del av deres strategi om å samkjøre Panasonic og Sanyo til å fungere som én enhet. I tillegg opplyses det at bedriften ønsker og entre markedet for miljø- og energirelaterte produkter, slik som oppladbare batterier, til fordel for de svært konkurranseutsatte markedene som de nå opererer på – uten at det er spesifisert om dette vil gå utover deres aktivitet på kamerafronten.

Panasonics fabrikker var blant de rammede da jordskjelv og påfølgende tsunami traff Japan i mars. En av deres kameraproduserende fabrikker er lokalisert i fylket Fukushima, hvor det fortsatt pågår iherdig arbeid for å få kontroll på den løpske atomreaktoren. Pågrunn av dette har fabrikken hatt begrenset med strømfilførsel den siste tiden og leveringen av visse kameraer vil trolig bli forsinket.

I det finansielle kvartalet som endte i mars, falt Panasonics budsjetterte overskudd med nesten én tredjedel, ifølge bedriften selv.

Les også
Nikon Coolpix S4100 og S6100 kansellert
annonse