Til hovedinnhold

Denne gir harddisken din SSD-ytelse

Corsair viser frem sin hybridløsning.

Hardware/Las Vegas: På CES-messen i Las Vegas kunne Corsair vise frem den nylanserte hybrid-SSD-en, Corsair Accelerator. Med denne SSD-en, den medfølgende programvaren og din egen harddisk kan du i prinsippet få SSD-ytelse på hele lagringsmediet ditt, til en langt lavere pris.

Slik hybridteknologi kalles "cache", en teknikk som gir deg det beste fra begge lagringsverdener. Du får den meget høye ytelsen til en SSD, men også kapasiteten til en harddisk. Det fungerer ganske enkelt ved at en skjult programvare skjønner hvilke filer du faktisk bruker, og lagrer disse på SSD-en. Mindre aktive filer og programmer sendes automatisk til harddisken.

Med en cache-løsning som Accelerator kjøper du ikke kapasitet, du kjøper ytelse. Frem til denne uken var OCZ den eneste tilbydere av noe slikt i form av deres Synapse-serie, men nå har også Corsair og Crucial blitt med i kampen.

Utprøvd programvare

Ytelsen uten Accelerator til venstre, med til høyre

Vi tok turen innom Corsairs stand på CES. Der kunne de vise frem ett oppsett der SSD-en var i bruk. Robert Pearce, senior teknisk markedsspesialist guidet oss rundt på området.

Han kan fortelle at det er programvaren Dataplex fra Nvelo, den samme som OCZ bruker, som ligger i hjertet av denne løsningen. Det er nettopp programvaren som ser hvilke filer du aktivt bruker, og sender dem til SSD-en.

– Vi har prøvd og forsket på en rekke forskjellige løsninger, og landet til slutt på Dataplex fordi det var den vi var mest komfortabel med, forteller Pearce.

SATA II-basert

I motsetning til OCZ' løsning har Corsair valgt å holde seg til den forrige SATA-standarden som fortsatt er aktivt i bruk, SATA II,som har en overføringsytelse på 3 Gbit/s. Dette sørger for at SSD-en ikke kan yte like godt som de mange SATA 6 Gbit/s-baserte SSD-ene på markedet.

– Vi falt til slutt på SATA 3 Gbit/s fordi vi mener dette er godt nok. De fleste bærbare maskiner ute hos brukerne benytter fortsatt nettopp denne standarden, så behovet for mer er ikke så stort. En cache-SSD er fortsatt en mellomløsning, sier Pearce.

SSD-en er basert på SandForce SF-2281-kontrolleren. Vi blir lovet en sekvensiell skriveytelse på 270 MB/s og en sekvensiell leseytelse på 280 MB/s.

Corsair har satt opp to testmaskiner der den ene jobbet ut i fra en tradisjonell harddisk, mens den andre hadde harddisken og Accelerator 60 GB koblet opp. Ytelsen i mellom de to maskinene er stor, spesielt når mange småfiler skal skrives samtidig (4K QD32).

Selv om vi alltid tar slike oppsett med en klype salt, lover tallene vi så godt – så lenge prisen blir satt rett.

På markedet om kort tid

Accelerator vil komme på markedet i februar. Den et kompatibel med Windows 7 samt at det er planlagt støtte for Windows 8 når det lanseres.

SSD-en vil komme med tre kapasiteter, 60 GB, 45 GB og 30 GB. Den anbefalte utsalgsprisen ligger på henholdsvis 99 USD, 84 USD og 69 USD. Norske priser er foreløpig ikke kjent.

annonse