Til hovedinnhold

iPhone X Plus avslørt i kildekode

Apples store høstlansering nærmer seg med stormskritt og det er ventet at de skal lansere hele tre nye iPhone-modeller. Nå har den største av de tre, kanskje kalt iPhone X Plus, blitt avslørt.

Avslørt av kildekoden

Akkurat som med den nye rammeløse iPaden, ble den nye mobilen avslørt i kildekoden til iOS 12-betaen. Operativsystemet iOS 12 ble først vist frem tidligere i sommer under selskapets utviklerkonferanse WWDC, og gjort tilgjengelig for nedlasting av utviklere.

Det lekkede ikonet gir oss ikke stort mer informasjon enn at modellen eksisterer, og at den trolig blir større enn dagens iPhone X. Størrelsesforholdet blir litt annerledes også: iPhone X Plus blir smalere, men høyere.

Det offisielle navnet er heller ikke avslørt, men ryktebørsen ser ut til å enes om «iPhone X Plus» som et foreløpig navn.

Neste generasjon iPhone X i to varianter

KGI-analytikeren Ming-Chi Kuo har tidligere sagt at det vil komme to nye versjoner av dagens iPhone X-modell, i tillegg til en annen, billigere modell. Én av dem skal ha samme skjermstørrelse som dagens toppmodell, og en Plus-modell.

Den vanlige modellen vil beholde dagens 5,8-tommers skjerm med den samme pikseltettheten som før (458 piksler per tomme). Plus-modellen vil få en 6,5 tommer stor skjerm med bedre oppløsning (480 - 500 piksler per tomme). Med andre ord omtrent på samme nivå som for eksempel Samsungs Galaxy Note 8.

Begge modellene ventes å få 4 GB med arbeidsminne, og i tillegg vil Plus-modellen huse et tocellers batteri. Det vil bety mellom 10 og 25 prosent bedre batteritid enn hva dagens iPhone X kan skilte med.

Les også
I kveld kan du oppgradere iPhonen din
annonse