Google bekrefter: Assistant på norsk er rett rundt hjørnet, og deretter kommer Home

Googles årlige I/O-konferanse går av stabelen i disse dager og i den forbindelse har det blitt avslørt et par ekstra detaljer rundt utrullingen av produktene deres i Norge.

Vi visste allerede at Google Assistant bare er «et par måneder unna» norsk lansering, men nå har vi også fått høre direkte fra Google at Google Home er bekreftet å komme i år.

Assistant vil komme om «svært kort tid», mens Google Home-høyttalerne vil komme i løpet av året.

Allsidig assistent

Google Assistant lar deg samtale med telefonen og gi kommandoer til smarthusartikler.

Google Assistant har vært tilgjengelig på en rekke Android-enheter de siste årene, men vi har for det meste måtte kommunisere med den på engelsk.

Det har også ført til at mange Google Assistant-relaterte produkter ikke har vært solgt i Norge.

Når den i løpet av det som kan være snakk om uker eller måneder begynner å snakke norsk vil den bli en farlig konkurrent til Apples Siri her i landet, og senere også Amazon Alexa.

Google Assistant skal også bli tilgjengelig på norsk for iOS-enheter via Google-appen.

Googles taleassistent er innebygget i alt fra smarttelefoner og nettbrett, til biler og smarthusartikler som høyttalere, kjøleskap, lyspærer, termostater og dørklokker.

Kommandosentralen Google Home

Google har tre smarthøyttalere i Home-serien som kommer til Norge i løpet av året. Her vises Home Mini, Home og Home Max.

Googles Home-høyttaler har innebygget Google Assistant og kan styres med stemmen. Slik kan den være mellomleddet mellom deg og resten av smartdingsene i huset ditt.

Når Google Home kommer til Norge satser vi på å få det fulle utvalget, for der den selges i dag kommer den i tre ulike modeller: Den vanlige Google Home, Google Home Mini og Google Home Max.

Home Max er større og enn den vanlige Home-modellen og kommer blant annet med langt kraftigere basselementer. Samtidig skal den også ha bedre mikrofonfunksjonalitet, og kunne tilpasse lyden etter hvor i rommet den står og hva slags musikk den spiller.

Home Mini tar som navnet antyder mindre plass enn de to andre. Faktisk er høyttaleren knøttliten, og mens den kan spille musikk er fokus på å fungere som en litt anonym taleassistent fremfor noe annet.

Snart kan Googles «Duplex» ringe inn avtaler for deg:
Sjekk den imponerende demonstrasjonen her »

Les også
Google oppdaterer defekte smarthøyttalere
Les også
I kveld går Google I/O av stabelen – er tiden inne for Google Assistant på norsk?
Les også
Apple HomePod: Ingen smarthøyttaler låter bedre enn Apple HomePod, men er det nok?
Les også
Googles nye smarthøyttaler koster veldig lite og tar liten plass
Les også
Googles stemmeassistent blir mye smartere – og slippes til iPhone
annonse