Til hovedinnhold

Disse spillene kommer i juli

17 nye spill kommer i butikkhyllene i denne måneden.

Montasje, Tek.no

Nå er sommeren her, og etter lange dager med sol, bading og ferieglede er det ikke mye som er bedre enn å sette seg ned og spille et flunkende nytt spill.

Nedenfor finner du en fullstendig oversikt over de spillene som kommer ut denne måneden, enten de blir sluppet til en ny konsoll eller er helt nye.

Runbow

13AM Games

Spillplattform: PC, PS4, Xbox One, Nintendo Switch, New Nintendo 3DS, Wii U

Utgivelsesdato: 3. juli (PS4, Switch)

Spillmoduser: Enspiller, Flerspiller

Runbow er et plattform racing-spill som først kom ut i 2015 på Wii U. Siden har spillet blitt sluppet på flere andre konsoller litt etter litt, og nå i juli kommer det endelig ut på både Playstation 4 og Nintendo Switch.

I Runbow skal du på fortest mulig vis komme deg fra starten av nivået til slutten, hvor et trofé vil ligge som belønning til førstemann. Du kan potensielt spille med opp til åtte andre spillere enten på samme konsoll eller online. Om du ønsker kan du også lage dine egne nivåer. Det er også andre moduser innen spillet som ikke nødvendigvis kun handler om å være førstemann til mølla, med «King of the Hill» og «Arena» hvor det handler mer om å overleve i utfordrende situasjoner.

Pris: Rundt 100kr

Mushroom Wars 2

Zillion Whales

Spillplattform: PC, PS4, Xbox One, iOS, tvOS, Android, Nintendo Switch

Utgivelsesdato: 5. juli (Switch)

Spillmoduser: Enspiller, Flerspiller

Mushroom Wars 2 er et sanntidsstrategispill utgitt av Zillion Whales. Handlingen er satt til et fiktivt skogområde hvor armeer av «soppkrigere» kjemper mot hverandre i dynamiske og strategiske sanntidskamper. Kampene er ofte korte og intense. Som spiller kan du velge mellom flere forskjellige helter som skal lede «sopparméen» ut på slagmarken.

På Mushroom Wars 2 kan du enten spille online i flerspillermodus med ligasystemer og rangerte kamper, eller alene mot AI med justerbar vanskelighetsgrad.

Mushroom Wars 2 har allerede kommet ut til de fleste spillplattformer, men blir nå omsider utgitt på Nintendo Switch i starten av måneden.

Pris: Ukjent for Switch

Red Faction Guerrilla Re-Mars-tered

Volition, Kaiko/THQ Nordic

Spillplattform: PC, PS4, Xbox One

Utgivelsesdato: 7. juli

Spillmoduser: Enspiller, Flerspiller

Red Faction er en skytespillserie som er kjent for sitt intense kampsystem, realistisk miljøødeleggelse og en stor åpen verden.

Red Faction Guerrilla Re-Mars-tered finner sted i det 22. århundre på Mars, 50 år etter det opprinnelige Red Faction-spillet. Som spiller tar du kontroll over en opprører som sammen med Red Faction-bevegelsen må kjempe mot det undertrykkende EDF (Earth Defense Force). Du kan selv velge måten du ønsker å angripe på og hvem du ønsker å angripe, samt også hvilken rekkefølge du foretrekker å gjøre det i.

Pris: 249kr (PC), 329kr (PS4, Xbox One)

Defiance 2050

Trion Worlds

Spillplattform: PC, PS4, Xbox One

Utgivelsesdato: 10. juli

Spillmoduser: Flerspiller/Samarbeid

Defiance 2050 er et gratis online tredjepersons skytespill med fokus på samarbeid. Spillet er utgitt av Trion Worlds og befinner seg i samme univers som spillet Defiance (2013) laget av samme utgiver.

Defiance 2050 finner sted i en futuristisk, post-apokalyptisk verden fylt med avansert og utenomjordisk teknologi og monstere. Du kan bevege deg fritt rundt i en dynamisk åpen verden, hvor du kan utforske og finne sjeldne våpen og utstyr. Spillet har et stort arsenal av våpen med tilpasningsmuligheter. Samarbeid med venner for å overleve mot monstrene.

Pris: Gratis

Shining Resonance Refrain

SEGA

Spillplattform: PC, PS4, Xbox One, Nintendo Switch

Utgivelsesdato: 10. juli

Spillmoduser: Enspiller

Shining Resonance Refrain er en videreutvikling av spillet Shining Resonance som kom i 2014 og kun ble utgitt i Japan. Spillet er en del av Shining-serien som er en serie japanske rollespill utgitt av SEGA.

I Shining Resonance Refrain tar du for deg Yuma Ilvern, som besitter sjelen til «The Shining Dragon». Som Yuma Ilvern må du kjempe mot Imperiet som ønsker å utnytte kraften du besitter til å gå til krig mot kongedømme Astoria. Spillet baserer seg på et kampsystem i sanntid, og du får følge av et kompani av venner hvor du kan utnytte deres unike evner og styrker.

Pris: 399kr (PS4, Xbox One, Switch), 475kr (PC)

Warhammer: Vermintide 2

Fatshark

Spillplattform: PC, PS4 (2018), Xbox One

Utgivelsesdato: 11. juli (Xbox One)

Spillmoduser: Flerspiller

Warhammer: Vermintide 2 er et førstepersons actionspill utgitt av Fatshark, og ble utgitt på PC tidligere i år. Nå kommer det også ut på Xbox One, mens Playstation 4-brukere nok må vente litt lenger før spillet kan spilles der, men det skal komme i løpet av 2018.

Spillet utspiller seg i Warhammer-universet hvor spillere her må kjempe sammen mot «Chaos Army» og rotteliknende menn kjent som Skaven. Warhammer: Vermintide 2 er den direkte etterfølgeren til spillet Warhammer: Vermintide. I spillet kan du være én av fem forskjellige helter delt inn i 15 forskjellige karrierevalg med unike evner og ferdigheter. Etter du fullfører oppdrag vil du bli gitt utstyr og våpen gjennom et tilfeldig belønningssystem.

Pris: 200kr (PC), 499kr - kun tilgjengelig som forhåndsbestilling i en bunt (Xbox One)

Captain Toad: Treasure Tracker

Nintendo

Spillplattform: Wii U, Nintendo Switch, Nintendo 3DS

Utgivelsesdato: 13. juli (Switch, 3DS)

Spillmoduser: Enspiller

Captain Toad: Treasure Tracker er et spill i Action-Puzzle-sjangeren, og er utgitt av Nintendo. Spillet er basert på The Adventures of Captain Toad i Super Mario 3D World. Målet med spillet er å navigere Toad og Toadette forbi en rekke hindringer og problemer for å komme til enden av hvert nivå. En gullstjerne vil vente som belønning i enden av hvert nivå.

Spillet kom ut på Nintendo Wii U i overgangen mellom 2014 og 2015, og kommer nå endelig ut på Nintendo Switch og 3DS i midten av måneden.

Pris: 398kr (Switch), 349kr (3DS), 195kr (Wii U)

Earthfall

Holospark

Spillplattform: PC, PS4, Xbox One

Utgivelsesdato: 13. juli

Spillmoduser: Enspiller, Flerspiller/Samarbeid

Earthfall er et skytespill med fokus på samarbeid med andre spillere. Du kan være opp til fire spillere som skal kjempe mot utenomjordiske vesener etter at jorden ble truffet av en gigantisk meteor. Skytespillet som er utgitt av Holospark har vært i Early Access siden april 2017, og blir nå utgitt for fullt 13. juli.

Nå som jorden er blitt inntatt og nært tatt over av romvesener, må du og dine medarbeidere stå sammen og kjempe i det kalde nordvest i USA, gjennom skoger og mindre landsbyer, for å overleve invasjonen. Spillet har en rekke forskjellige våpen, flere muligheter til å bygge barrikader og forsvar, og i tillegg kan du også installere tårn som skyter automatisk mot fiendene.

Pris: 207kr (PC), 399kr (PS4, Xbox One)

Octopath Traveler

Nintendo, Square Enix

Spillplattform: Nintendo Switch

Utgivelsesdato: 13. juli

Spillmoduser: Enspiller

Octopath Traveler er et turbasert rollespill som utgis av Nintendo og Square Enix. Spillet er i 2D, men har med sin HD-kvalitet klart å kombinere en retro form for videospillgrafikk på en estetisk tiltalende måte. Nintendo har benyttet seg av 16-bit SNES-modeller (Super Nintendo Entertainment System), men med nye høydefinisjonseffekter.

I Octopath Traveler kan du velge mellom én av åtte forskjellige karakterer, som alle har sin egen særegen start på historien. Alle de spillbare karakterene har unike evner og ferdigheter. Du befinner deg i den åpne verdenen Orsterra, hvor du kan navigere fritt rundt. Hva som venter i denne verdenen er imidlertid opp til spillerne å finne ut.

Pris: 525kr (Switch)

Sonic Mania Plus

SEGA

Spillplattform: PC, PS4, Xbox One, Nintendo Switch

Utgivelsesdato: 17. juli

Spillmoduser: Enspiller, Flerspiller

Sonic Mania Plus er det andre spillet på denne listen som utgis av SEGA. Spillet er en utvidelse av Sonic Mania som kom i fjor, og nytt her er blant annet at du kan spille som to nye karakterer; Mighty the Armadillo og Ray the Flying Squirrel, som øker totalen til fem spillbare karakterer. De tre andre du kan være er Sonic the Hedgehog, Miles «Tails» Prower og Knuckles the Echidna.

I Sonic Mania Plus vil det være helt nye baner og hemmelige traseer, en helt ny sone å utforske, samt en konkurransemodus som kan ha opptil fire spillere. En «encore»-modus er også blitt lagt til, hvor spilleren kan utforske gamle soner som har fått visuelle endringer.

Pris: 239kr (PS4, Xbox One, Switch) Ukjent pris for PC

Mothergunship

Grip Digital

Spillplattform: PC, PS4, Xbox One

Utgivelsesdato: 17. juli

Spillmoduser: Enspiller, Flerspiller/Samarbeid

Mothergunship er et «Bullet Hell» førstepersons skytespill som utgis av Grip Digital. Det vil være mulig å spille online sammen med en venn for å kjempe sammen mot en armada av romvesener som har tatt over jorden. Nå er dere de neste ofrene.

For å kunne utslette trusselen og ta ned selveste moderskipet er det viktig å ha et stort arsenal av våpen. I Mothergunship kan du derfor designe og lage våpen slik du vil ha dem. Om du så ønsker en hagle som skyter lyn eller et våpen med en fisketank montert på toppen, så er det mulig. Kjemp deg gjennom den utenomjordiske flåten og ta til slutt ned moderskipet for å stoppe invasjonen.

Pris: Ukjent for PC, 272kr (PS4, Xbox One)

Adventure Time: Pirates of the Enchiridion

Outright Games

Spillplattform: PC, PS4, Xbox One, Nintendo Switch

Utgivelsesdato: 20. juli

Spillmoduser: Enspiller

Adventure Time: Pirates of the Enchiridion er et nytt eventyrspill som utgis av Outright Games. Spillet er basert på Cartoon Networks tegneserie, Adventure Time, og du kan ta kontroll over flere av hovedkarakterene i TV-serien, blant annet Finn og Jake.

I spillet er oppgaven å finne ut hvorfor flere av kongedømmene i landet Ooo ligger under vann. Sammen må tegneserieheltene bygge en båt og sette seil i farlige farvann for å utforske og finne ut av hva som har skjedd. Som spiller kan du oppgradere de forskjellige karakterene, bruke ferdigheter, benytte deg av trylledrikker og magi for å bekjempe den onde motstanden og til slutt redde dagen. Karakterenes stemmer i spillet er de samme fra TV-serien.

Pris: 349kr (PS4, Xbox One, Switch) Ukjent pris for PC

No Man's Sky

Hello Games

Spillplattform: PC, PS4, Xbox One

Utgivelsesdato: 24. juli (Xbox One)

Spillmoduser: Enspiller, Flerspiller/Samarbeid

No Man's Sky er et action-eventyr- og overlevelsesspill som ble utgitt av Hello Games på både PC og PS4 i 2016 og kommer nå omsider ut på Xbox One også. I tillegg kommer det også en stor oppdatering ut samme dag (24. juli). Høydepunktet med den kommende oppdateringen er støtten for flerspiller, slik at du slipper å utforske hele universet helt alene. Dette har vært en etterspurt funksjon helt siden dag én.

No Man's Sky er satt i et nesten uendelig stort univers, med et overdådig mangfold planeter som alle har egne og unike økosystemer og natur. Som spiller har du mulighet til å bevege deg fritt i dette universet, så lenge du har ressursene for å komme deg dit du vil.

Som spiller har du kontroll over et romvesen med menneskelig form kjent som The Traveller. Når spillet starter våkner du opp som The Traveller på en avsidesliggende planet like ved et kræsjet romskip. I starten blir du veiledet slik at du kan reparere romskipet før du kan ta turen videre til andre planeter. Farene på de ukjente planetene kan være mangfoldige, enten det er fiendtlige skapninger, ekstremtemperaturer, giftige gasser eller farlige stormer.

Pris: 198kr (PS4), 429kr (Xbox One, PC)

The Banner Saga 3

Versus Evil

Spillplattform: PC, PS4, Xbox One, Nintendo Switch

Utgivelsesdato: 24. juli

Spillmoduser: Enspiller

The Banner Saga 3 er det siste spillet i trilogien som begynte med The Banner Saga (2014) og The Banner Saga 2 (2016). Det er et taktisk rollespill med et turbasert kampsystem. Spillets tema er inspirert kraftig av norrøn mytologi og kultur.

Du kan velge ut din egen gruppe krigere fra en liste på 40 forskjellige karakterer. Samtlige av disse har egne kampstiler, som samarbeider på unike vis med andres ferdigheter og evner. The Banner Saga 3 ønsker å legge mer fokus på taktikk og strategi i slagene istedenfor rå kraft og endeløs «grinding».

Pris: 175,03kr (PC), 399kr for hele trilogien (Xbox, PS4)

Go Vacation

Bandai Namco Entertainment

Spillplattform: Wii, Nintendo Switch

Utgivelsesdato: 27. juli (Switch)

Spillmoduser: Enspiller, Flerspiller

Go Vacation er et spill utgitt av Namco Bandai Games hvor opptil fire spillere kan være med å spille på samme konsoll. Spillet kom ut til Nintendo Wii for snart syv år siden, men blir først nå sluppet for Nintendo Switch. I Go Vacation kan man utforske Kawawii Island som inneholder fire feriesteder: Marine, City, Mountain og Snow. På hver av disse feriestedene kan du spille opptil 50 forskjellige minispill.

I The Marine Resort kan du blant annet prøve deg på strandvolleyball, surfing, svømming eller krig med vannpistoler, mens du i The City Resort kan kaste paier på hverandre eller spille bordhockey. Om du ønsker å prøve deg på skihopp eller snøballkrig drar du til The Snow Resort. I The Mountain Resort kan du ri på hest, dra på rafting eller gå på utforsking.

Pris: 485kr (Switch)

Hello Neighbor

tinyBuild

Spillplattform: PC, PS4, Xbox One, Nintendo Switch, iOS, Android

Utgivelsesdato: 27. juli (PS4, Switch, iOS, Android)

Spillmoduser: Enspiller

Hello Neighbor er et snike- og skrekkspill utgitt av tinyBuild der målet er å snike seg inn i naboens kjeller å finne ut hva han skjuler. Hvis naboen får øye på deg mens du undersøker huset hans, må du rømme eller gjemme deg før du blir fanget. Blir du fanget er det rett og slett som å returnere til start, og du må prøve igjen.

Spillets AI lærer seg dine metoder for å snike deg inn i tidligere forsøk og naboen vil plassere feller i huset slik at du alltid må tenke nytt. Om du vanligvis hopper gjennom vinduet på baksiden i huset, kan en bjørnefelle vente på deg om du prøver på det samme igjen.

Pris: 207kr (PC), 342kr (PS4), 245kr (Xbox One), 419kr (Switch)

Titan Quest

THQ Nordic

Spillplattform: PC, PS4, Xbox One, Nintendo Switch, iOS, Android

Utgivelsesdato: 31. juli (Switch)

Spillmoduser: Enspiller, Flerspiller

Titan Quest er et Hack and Slash-rollespill utgitt av THQ helt tilbake i 2006. 12 år senere, I slutten av juli, blir spillet utgitt på Nintendo Switch.

Spillet deler mange likhetstrekk med Blizzards Diablo-serie. Du kan velge mellom åtte forskjellige klasser i starten av spillet, eksempelvis Warfare, Rogue, Nature og Spirit. Flere av disse kan kombineres for å danne ytterligere 28 klasser som øker totalen til 36 forskjellige. Nature og Earth kan eksempelvis kombineres for å danne Summoner-klassen.

Som spiller innehar du rollen som en helt. Målet er å kjempe mot monstre gjennom tre fantasiverdener, nemlig oldtidens Egypt, Hellas og Asia. Som spiller går du opp i erfaringsnivå ettersom du kjemper deg igjennom spillet. Du får da erfaringspoeng som kan brukes på helten til å bli sterkere. Etter hvert som du dreper fiender vil du også kunne plukke opp det de etterlater seg. Spillet har også en flerspillermodus hvor du kan spille med opp til seks spillere.

Pris: 378kr (Switch)

annonse