Tek.no

Nyhet

– Apple vil lage TV og elbil

Det hevder en av selskapets mest profilerte investorer.

Martin Hajek, Aristomenis
20 Mai 2015 12:21

Ryktene om at Apple vil lansere sin egen TV har sirkulert i flere år, men det har foreløpig ikke blitt noe av. I år har rykter om en kommende elbil fra Apple gått sin seiersgang i nyhetene. Selskapet selv har foreløpig ikke sagt noe offisielt om at de vil utvikle verken en TV eller en elbil.

Nå tar imidlertid den kjente Apple-investoren Carl Icahn bladet fra munnen, i et åpent brev adressert til Apple-sjef Tim Cook. Det melder Wall Street Journal. Der skriver Icahn at han tror Apple kommer til å lansere en egen UHD-TV allerede neste år, og en elbil er på planen for år 2020.

Droppet FaceTime-TV

Mangemilliardæren Icahn har tidligere vist at han har stor innflytelse hos Apple, og har dessuten vært med på å drive selskapets aksekurs kraftig opp.

Den 79 år gamle investoren hevder denne gangen at Apple vil kunne selge 10 millioner TV-er allerede i 2016, og at det i så fall vil gi en omsetning på anslagsvis 15 milliarder dollar. I brevet henviser han til flere år med TV-rykter, og sier han forventer at Apple vil starte salg av 55-tommere og 65-tommere.

Angivelig vurderte Apple for et par år siden å legge til kameraer med ulike sensorer, slik at TV-en kunne brukes til videosamtaler. Det var imidlertid ikke unikt nok til at Apple-direktørene turte å ta opp kampen med Samsung i TV-markedet den gang.

Den avdøde Apple-gründeren Steve Jobs skal også ha hatt en plan om å lage en egen TV, og skal etter sigende ha uttalt at han «har klart å knekke koden» hva gjelder brukergrensesnitt for en TV.

Førerløse Apple-biler?

Det andre hovedpunktet i Icahns åpne brev er introduksjonen av en Apple-bil i år 2020. Han legger dessuten vekt å at førerløse biler innen den tid trolig vil ha fått større aksept, og at det kan passe Apple bra. På den måten kan de integrere Apples materielldesign, programvare og tjenester i bilen.

Icahn legger også vekt på at Apple trolig vil gå for en elbil-variant, grunnet høye oljepriser og oljens innvirkning på global oppvarming. Han påpeker at Apple vil ha interesse av å tilegne seg bedre batteriteknologi til elbil-satsingen, fordi det også vil kunne gjøre deres øvrige produkter bedre.

Milliardærinvestoren avslutter brevet med at dersom Tim Cook ikke deler hans syn på saken, vil Icahn være den første til å erkjenne at Apple-sjefen har bedre oversikt enn ham.

Les hele brevet fra «virkelighetens Gordon Gekko» her

Slik blir den neste Apple TV-fjernkontrollen
Lar deg styre med sveip i stedet for knappetrykk »

(Kilder: Shareholderssquaretable.com, Wall Street Journal)

Les også
– Apple-bilen kommer i 2020
annonse