Til hovedinnhold

– TV-er sitter fremdeles fast på 70-tallet

Apple-sjefen antydet at selskapet ønsker å fornye TV-teknologien.

Apple

Når det gjelder fysiske produkter har IT-giganten Apple hovedsakelig holdt seg til sine populære mobiltelefoner, nettbrett og Mac-maskiner. For noen år siden begynte det imidlertid å dukke opp rykter om at selskapet også vil kaste seg inn i den forrykende TV-krigen.

Ryktene har vist seg å være svært seiglivede til tross for at alle former for offisielle kunngjøringer fra Apple selv har uteblitt. Nå har sjefen sjøl, Tim Cook, imidlertid antydet at TV-planene definitivt foreligger.

Mener dagens TV-er tilhører fortiden

Som nettstedet The Verge melder kom dette frem i et intervju med talkshow-verten og journalisten Charlie Rose nylig, hvor Cook blant annet gjorde rede for hvorfor han mente det ennå finnes rom for ny TV-teknologi.

– For å være ærlig mener jeg TV-utviklingen har stått fast siden 70-tallet. Livene våre har endret seg dramatisk, men likevel er det å bruke en TV i dag nesten som å gå tilbake i tid. Grensesnittet er rett og slett forferdelig, sa Cook i intervjuet.

På spørsmål om hva Apple hadde tenkt å gjøre med problemet, svarte Cook at han ikke ville røpe de spesifikke fremtidsplanene til selskapet, men at TV er et område som fortsetter å være av stor interesse.

Mange rykter

Siden ryktene om en Apple-TV først kom til overflaten i 2011 har spekulasjonene med stor hyppighet fått stadig mer kjøtt på beina. I 2012 skal sjefen i taiwanske Foxconn for eksempel ha «bekreftet» planene, og i fjor kom analytikere på banen med opplysninger om at Apples TV ville bli på 60 tommer og styrt med en ring.

Senere hevdet atter andre analytikere at Apples TV skulle komme i størrelsene 55 og 65 tommer og støtte 4K-oppløsningen, noe som i dag ikke høres direkte usannsynlig ut. Endelig bekreftelse på om og når TV-en kommer må vi altså ennå vente en stund på.

Et nytt produkt Apple faktisk har kunngjort er smartklokken Apple Watch: Den gjør langt mer enn å bare vise tiden »

annonse