Tek.no

Nyhet

Smart laderkonsept tar av på Kickstarter

Gjør det enklere å lade.

Znaps
13 Aug 2015 12:50

En mulighet man har til å sette en smart idé ut i livet er å presentere produktet på folkefinansierte sider som Kickstarter. Et av produktene som har vakt interesse blant forbrukere den siste tiden er en ny liten ladedings kalt Znapz.

Mange har nok opplevd problemer med at laderen går i stykker av at den ufrivillig røskes ut ved et uhell, eller å fomle i mørket i et forsøk på treffe ladeporten. Dette skal den nye ladekonseptet fra Znapz gjøre noe med.

Enkel og magnetisk

Konseptet består av to deler, et adapter som settes på din eksisterende ladekontakt, og en magnetisk kontakt som settes inn i selve telefonen. Med andre ord ikke helt ulikt prinsippet til den magnetiske laderen som Apple har hatt på sine bærbare maskiner i snart ti år.

Konseptet skal støtte både iOS- og Android-enheter som bruker den nye, lille Apple-kontakten, Micro-USB eller USB Type-C.

Denne kontakten bygger litt på utsiden av telefonen, men som bildene viser er det kun snakk om få millimeter. Den skal også gjøre området rundt ladeinngangen vanntett.

Adapteret har også en magnet, noe som gjør at de to partene smekkes sammen når de kommer innenfor rekkevidde. I tillegg finnes det en LED-indikator som viser når kontakt er oppnådd.

Med denne løsningen skal altså kontakten kunne frigjøres om noen napper i ledningen, samt at det skal være langt enklere å koble til kabelen.

Billig dings som frister

Kickstarter-konseptet til selskapet er inne i den avsluttende fasen, og målet de hadde satt seg om å samle sammen 740 000 kroner er sprengt for lengst. I skrivende stund har den magnetiske laderen hentet inn over 17 millioner kroner, fordelt på over 66 000 forbrukere.

En av grunnene til at denne har sprengt de forventede grensene er antagelig prisen på et eksemplar. Det rimeligste alternativet er ni kanadiske dollar, eller rett under 60 norske kroner for et adapter og en kontakt. Det finnes også flere kombinasjoner av antall adaptere og kontakter, der de største pakkene allerede er utsolgt. Ifølge nettsiden vil de første leveransene finne sted mot slutten av året.

Har du et kaos av ladere hjemme?
Denne dingsen kan hjelpe deg »

(KIlde: Kickstarter)

Les også
Med denne kan du lade en iPhone 11 ganger!
Les også
Denne kan lagre data i 300 millioner år
Les også
Dette er verdens første svevebrett
annonse

Les også