Spinnvill spillmaskin fra Alienware

Nye Area 51 er en kruttønne av en PC.

Alienware er en av flere produsenter som har spesialisert seg på å utvikle rendyrkede spillmaskiner. Nå slår de på stortrommen med sin nyeste versjon av den stasjonære spillmaskinen Area 51. Denne får blant annet et helt nytt, spenstig design, melder Anantech.

Samtidig som utseende har fått seg en real overhaling, er det også viet mye oppmerksomhet til hva som sitter under panseret. Den modellen skal etter alt å dømme få nok krefter til å takle det meste av utfordringer.

Slik ser nye Area 51 ut innvendig. .Foto: Dell

Forfriskende designendring

Som du kan se av bildet til høyre så er den nye Area 51-modellen fra Alienware trekantformet, og det er ikke bare for å tilfredsstille øyet ditt at den er formet slik.

En av styrkene ved å velge denne utformingen skal ifølge selskapet være at portene til de ulike komponentene peker mer opp mot deg. På denne måten gjør det jobben enklere med å koble til forskjellige kabler.

Samtidig skal den nye utformingen påvirke de termiske egenskapene til maskinen. Alienware hevder at varmen fra komponentene inne i maskinen har enklere for å finne veien ut med den nye designløsningen. Og varme er en kjent faktor som bremser ned ytelsen til spillmaskiner, hovedsaklig fordi moderne skjermkort jekker ned ytelsen betraktelig om temperaturen øker for mye.

Plass til kraftig skyts

Det nye kraftpluggen til Alienware skal dessuten få plass til mye snacks under panseret. Blant annet er det plass til hele tre fullstørrelse skjermkort. Det betyr i teorien at du kan få nok krefter nok til å bruke tre 4K-skjermer samtidig, altså en kombinert oppløsning på hele 11520 x 2160 piksler.

Sammen med et kraftig koppel av skjermkort vil også resten av komponentene være det nyeste på markedet. Area 51 vil ha støtte for Intels flunkende nye Haswell E-serie, hvor du kan få opptil 8 kjerner. Av videoen nedenfor kan vi skimte at prosessoren vil være vannkjølt.

I tillegg vil hovedkortet inneholde den nyeste X99-standarden, hvilket betyr at maskinen stiller til start med det nyeste av teknologi. Det blir også oppgitt at du kan få inntil 32 GB med DDR4-minne, sammen med en 1500 watts strømforsyning. Ellers er det også støtte for både SSD og vanlige harddisker, samt at den har et trådløst nettverkskort som støtter den nyeste 802.11ac-standarden.

Skulle maskinvaren være for slapp ut av esken, leveres den med programvaren Command Center 4.0. Med denne kan du gå inn å blant annet overklokke maskinen for å tyne ut mer krefter.

Enn så lenge vet vi lite om når Alienware Area 51 kommer i butikkhyllene, og hva den kommer til å koste. Likevel kan du sette opp et prisvarsel, så får du beskjed når den er på lager, og ikke minst hva du må betale for et eksemplar.

Her kan du også se en liten videosnutt av hvordan den nye modellen ser ut:

Det finnes dog enda råere maskiner der ute:
Sjekk disse to råtassene vi fikk kikke nærmere på under årets TG fra Hamar »

(Kilde: Anandtech)

Les også
Alienwares spillmaskiner blir kraftigere
Les også
Ekstern grafikkforsterker gir laptopen superkrefter
Les også
Dette er de beste bærbare spill-PC-ene
Les også
Her er Nvidias nye GeForce-mobilskjermkort
Les også
Nå får den selskap
annonse