Til hovedinnhold

Hackere tok kontroll over Tesla Model S

I morgen forteller de verden hvordan de gjorde det.

Vegar Jansen, Hardware.no

Det finnes ikke noen bil som er så pakket med teknologi som el-bilen Tesla. Den går på strøm, og er konstant tilkoblet Internett. Derfor ønsker hackere å prøve seg på den, skriver Wall Street Journal.

Det har de også gjort. Under hackerkonferansen Def Con denne uken vil to eksperter på hacking i morgen forklare hvordan de brøt seg inn datasystemet på en Tesla Model S via bilens underholdningssystem, og tok kontroll over sentrale funksjoner.

Mange sikkerhetsmekanismer

De to, Kevin Mahaffey fra selskapet Lookout og Marc Rogers fra selskapet Cloudfare, sier de oppdaget at Tesla har bygget inn mange sikkerhetsmekanismer. De klarte likevel å ta kontroll over bilens motor, slik at de kunne tvinge bilen til å stoppe.

Når bilen kjørte sakte kunne de stoppe den øyeblikkelig. Om bilen holdt høy hastighet kunne de bremse den ned gradvis før den til slutt stanset helt.

Tesla tetter sikkerhetshullet

Foreløpig må du koble PC-en din fysisk til underholdningssystemet i Teslaen. Det er bare et spørsmål om tid før noen med onde hensikter finner ut hvordan det kan gjøres trådløst, tror eksperter på hacking. Illustrasjonsfoto: Vegar Jansen, Hardware.no

Tesla sier de vil ha en oppgradering som fjerner sikkerhetshullet klar allerede i dag, torsdag, bare timer før de to forskerne avslører hvordan de hacket prestisjebilen.

Men selv om det skulle ta lenger tid å fikse sikkerhetshullet, er det liten fare for at hackere vil få anledning til å utnytte svakheten. Metoden som blir demonstrert i morgen innebærer at hackerne fysisk må koble sin egen datamaskin til bilens datamaskin.

Mahaffey sier imidlertid til Wall Street Journal at han regner med at kjeltringer snart vil ha funnet ut hvordan de kan koble seg trådløst til bilene.

Her kan du lese hvordan det gikk da vi kappkjørte en Tesla med 700 Hk mot en Golf med 70 Hk>>

annonse