Tek.no

Nyhet

Slik sjekker Google etterslepet på Android-telefoner

Se videoen av roboten som tester telefonene – og prøv selv.

Google/YouTube
1 Juli 2015 17:00

Mange som bruker mobiltelefoner på daglig basis opplever nok at mobilen ikke alltid responderer på berøringskommandoene like kjapt, noe det selvsagt kan være mange ulike årsaker til. Det finnes flere måter å sjekke forsinkelser på mobiler og nettbrett på, og nå har Google delt sin løsning.

I et innlegg på Google+ forteller Google-medarbeideren François Beaufort at Chrome OS-avdelingen hos selskapet benytter en speisell robot for å sjekke etterslepet på Android- og Chrome OS-baserte enheter.

Her er TouchBot i sving på flere ulike Android-enheter.

Utfører «øvelser» fra nettet

Roboten er bygget av et finsk selskap ved navn OptoFidelity og har fått det treffende navnet «TouchBot». Maskinen brukes til å både trykke og stryke på skjermen ved hjelp av en serie nettbaserte «øvelser».

Google har laget en egen YouTube-video av TouchBot-testingen av Android-skjermene. Deler av videoen er laget med høyhastighetskamera som gir et innblikk i det som øyet ikke kan fange opp når det gjelder hvordan skjermen responderer på berøringen.

Kan brukes av alle

For eksempel kan man se hvordan en rett linje som tegnes nedover skjermen egentlig tegnes i små segmenter som fases inn på skjermen gradvis. Videoklippet av Googles TouchBot-robot i aksjon kan du se under.

TouchBot er for øvrig basert på åpen kildekode som er fritt tilgjengelig for alle fra dette nettstedet. Øvelsene som roboten utfører kan du for øvrig også teste ut selv på dine egne enheter via denne nettsiden, hvor du kan teste ut både skrolling, klikking, trykking og bevegelser.

Googles nye telefon skal nå være underveis: Ryktene sier at Huawei skal lage den neste Nexus-telefonen »

Les også
– Ikke alt fungerer som det skal
Les også
Google viste frem nye Android M for første gang
annonse

Les også