Netflix' nye funksjon lar deg se filmer samtidig som surfer på iPaden din

Slik funker «Bilde-i-bilde»-funksjonen.

Med iOS 9, som ble tilgjengelig for nedlasting i september i fjor, ble iPad utstyrt med muligheten til å vise videobilder på nettbrettet samtidig som man gjorde andre ting, såkalt «bilde-i-bilde». Ikke alle har hittil utnyttet funksjonen, men nå er den kommet på plass i en velbrukt video-app.

Som blant andre Engadget har fått med seg er Netflix-appen nemlig nå fått en oppdatering som inkluderer bilde-i-bilde-funksjonaliteten.

Legges som bilde på toppen

Funksjonen gjelder for iPad-er som kjører iOS 9.3.2 eller nyere, og innebærer altså at du kan kjøre Netflix-filmer- eller serier mens du for eksempel sjekker e-poster eller chatter med venner.

Bilde-i-bildefunksjonen fungerer ved at videoen legger seg over det du holder på med i hjørnet.

Bilde-i-bilde-funksjonen i iOS fungerer ved at videoer du ser på legges som et lite bilde på toppen av det du jobber med. Du trykker bare på hjem-knappen mens videoen er aktiv, og så legger videoen seg ned i hjørnet på skjermen din. Her blir den liggende, selv om du åpner nye apper.

Så langt fungerer funksjonen blant annet med FaceTime og videoavspilleren i iOS. Tilsvarende funksjoner finnes på flere Android- og Windows-produkter, også på mobiltelefoner. Her kan du i tillegg flytte på og skalere bildet.

Vi har prøvd det nyeste mobiloperativsystemet til Apple: Dette er vårt inntrykk av iOS 10 »

Les også
Det er mulig å «tyvlytte» i FaceTime – nå fikser Apple feilen
Les også
Hevder Netflix jobber med offline-modus
Les også
Nå blir det enklere for Android-brukere å betale for Netflix
Les også
YouTube til iOS har fått en ny og etterlengtet funksjon
Les også
Slik gjør du iPad-en til en altetende videospiller
annonse