Tek.no

Nyhet

Her er en smartklokke som tåler ekstreme påkjenninger

Nixons første smartklokke er en en skikkelig hardhaus.

Nixon
17 Mar 2016 16:04

Det finnes både bærbare PC-er, mobiler og nettbrett som er bygget for ekstra røffe forhold, men når det gjelder smartklokker er slike egenskaper mer sjeldne. Nå har imidlertid klokkeprodusenten Nixon gitt smartklokke-segmentet en skikkelig hardhaus.

«The Mission» er navnet på den nye tøffingen, som til og med folk med halsbrekkende livsstiler vil ha vanskeligheter med å ta knekken på, skal vi tro Nixon.

Vanntett til 100 meter

Klokken er for det første skikkelig vanntett og tåler 10 atmosfærers trykk, som tilsvarer 100 meter under vann. Den har også Gorilla-glass, som man for så vidt også finner på andre smartklokker, og et ekstra hardført klokkehus av polykarbonat-plast.

Ellers har huset en ramme i rustfritt stål av typen 316L, også kalt «kirurgisk stål», som skal gi god beskyttelse av berøringsskjermen. Klokkehuset har for øvrig en diameter på 48 millimeter.

Alle de indre, tekniske spesifikasjonene foreligger ennå ikke, men klokken byr i alle fall på den nye Snapdragon Wear 2100-brikken som Qualcomm lanserte så sent som forrige måned for «neste generasjons» smartklokker.

Nixon

Varsler om snøforhold

Klokken baserer seg på Android Wear-plattformen og kommer med mye treningsfunksjonalitet via helseappen Google Fit. I tillegg byr den på en egenutviklet app som gir deg varsler om for eksempel snøforhold og surfeforhold, og den har også støtte for stemme- og bevegelseskommandoer.

Den kommer ellers med 20 ulike reimer å velge mellom, og 15 forskjellige rammetyper. Pris og tilgjengelighet foreligger ennå ikke. Les mer om The Mission på produktsiden, og se også introvideo under.

Fitbit lanserte nettopp en ny smartklokke: Den har vi sansen for »

Les også
– Google er i ferd med å lage sine egne smartklokker
Les også
Casios smartklokke har to skjermer i ett
Les også
HPs nye smartklokke har gjennomsiktig skjerm og Swarovski-krystaller
Les også
Apple Watch er fremdeles overlegen på smartklokke-markedet
Les også
Casio har sluppet en smartklokke for hardhauser
annonse

Les også