Tek.no

Nyhet

Dette smart-armbåndet forteller deg hvor full du er

«BACtrack Skyn» måler alkoholnivået i blodet i sanntid.

BACtrack
24 Mai 2016 18:00

Smarte armbånd kommer i mange varianter, og produsenter finner stadig nye bruksområder for teknologien. Nyhetbyrået Reuters melder nå om et smartarmbånd som rett og slett kan fortelle deg hvor beruset du er.

Armbåndet heter «BACtrack Skyn» og havnet nylig i søkelyset etter at det ble tildelt hovedpremien på 200 000 dollar i en konkurranse i regi av amerikanske National Institutes of Health.

Elektrokjemiske sensorer

Produktet fungerer ved at det bruker spesielle elektrokjemiske sensorer til å fange opp etanol-molekyler som slippes ut gjennom huden til brukeren. Metoden sørger for kontinuerlig sanntidsmåling av alkoholnivået i blodet med høy presisjon og på en komfortabel måte.

Armbåndet har elektrokjemiske sensorer på undersiden.
BACtrack

Armbåndet kommuniserer dataene til en mobiltelefon via Bluetooth-standarden. Meningen er at mobilapplikasjonen skal presentere informasjonen på en oversiktlig måte, og for eksempel sørge for at mobilen vibrerer dersom alkoholnivået nærmer seg bestemt grense.

Tilgjengelig senere i år

Tanken er at armbåndet kan brukes av politiet eller medisinsk personell, men det er tilsynelatende også meningen at vanlige forbrukere selv kan ha på seg seg armbåndet for å følge sitt eget alkoholforbruk. Alternativt kan også andre, for eksempel familiemedlemmer, få tilgang til informasjonen.

«BACtrack Skyn» skal bli tilgjengelig i løpet av siste kvartal i år i et begrenset antall, og det er ennå usikkert om eller når produktet skal legges ut for salg for vanlige forbrukere. For alle som er interesserte går det an å legge igjen e-postadressen på hjemmesiden, hvor du også finner mer informasjon.

Under kan du se en presentasjonsvideo av produktet.

Dette er et annet uvanlig armbånd: Shock Clock vekker deg med et støt om morgenen »

Les også
Denne promillemåleren kan du koble til mobilen din
Les også
Maskinen som har laget sprø nettbilder skal nå gjenkjenne tidlige tegn på blindhet
Les også
Denne smarte tannbørsten lar deg følge med på børstingen via mobilen
Les også
Denne roboten kan bli din nye treningspartner
Les også
Shock Clock vekker deg om morgenen med et elektrisk støt
Les også
Denne «smarte» vannmuggen hjelper deg å bevare god vannkvalitet
annonse

Les også