Til hovedinnhold

Intel ruller ut Skylake-H

Her er Core-prosessorene med ekstra kraftig grafikkdel.

For trekvart år siden slapp Intel prosessorplattformen «Skylake», da først med kun to prosessorer. Siden har utvalget økt, og i disse dager har det dukket opp enda noen nykommere i Intels produktlister.

Det som i hovedsak skiller disse fra de andre prosessorene i samme familie er en ekstra sterk grafikkdel: Intel Iris Pro Graphics 580 som også benyttes i den heftige NUC-en «Skull Canyon». Denne løsningen har eDRAM (embedded DRAM), som betyr minne plassert direkte på prosessorbrikken.

Intel Iris Pro Graphics 580 skal etter sigende kunne skilte med en ytelse på 1152 gigaflops, noe som er litt mer enn det dedikerte skjermkortet GeForce GTX 750.

Til bruk i kompakte systemer

De tre nye prosessorene, som vi da vil kunne få god bruk for i typiske «alt-i-ett»-datamaskiner og andre integrerte systemer, har betegnelsene Core i7-6785R, Core i5-6685R og Core i5-6585R. Samtlige har fire prosessorkjerner, men førstnevnte er naturlig nok den sterkeste ettersom den er utstyrt med Hyper-threading (parallellprosessering) i tillegg.

Intel Core i7-6785R har også 8 MB cache og en klokkefrekvens på 3,3 GHz, opp til 3,9 GHz i turbomodus. De to andre har 6 MB cache, og av disse er Core i5-6685R den bedre, med klokkefrekvenser mellom 3,2 og 3,8 GHz avhengig av turbomulighetene. Core i5-6585R tikker mellom 2,8 og 3,6 GHz.

Alle tre prosessorer har en TDP på 65 watt, noe som betyr at de ikke bør behøve spesielt støyende eller plasskrevende kjøleløsninger.

Prisene er ikke kjent i skrivende stund.

Kan en klatt gi oss kjøligere prosessor?
Vi har satt vår gamle smøremetode opp mot en «nymotens» pastaklatt >>> (Ekstra)

(Kilde: Digital Trends)

Les også
Nå er prosessor, minne og hovedkort i hus
Les også
Kunsten å plukke prosessor, hovedkort og minne
Les også
Intel lanserer sin kraftigste NUC hittil
Les også
Intels neste NUC ser ut til å få heftig grafikk
Les også
Jubileums-Pentium er en gave til overklokkere
annonse