Til hovedinnhold

Nå har det blitt enda lettere å bruke Chromecast

Google har bygget Chromecast-funksjonen direkte inn i nettleseren sin.

Illustrasjon, Tek.no

I tillegg til å være tilgjengelig via spesifikke Internett-tjenester er Chromecast-funksjonen som kjent også mulig å bruke fra selve nettleseren til Google, slik at du kan strømme alt mulig av nettinnhold til strømmepinnen. Dette har hittil krevd et nettlesertillegg, men nå har det kravet forsvunnet.

Som blant andre Ars Technica har fått med seg har Google nemlig bygget Chromecast-funksjonen direkte inn i den seneste 51-versjonen av nettleseren, som altså betyr at det ikke lenger er behov for å laste ned noe som helst.

Trengs kun et høyreklikk

Cast-funksjonen i Chrome blir tilgjengelig via den vanlige menyknappen i nettleseren. I tillegg har Google imidlertid lagt funksjonen inn i den lille menyen som dukker opp når man høyreklikker på en nettside i Chrome.

Nå kan det «castes» direkte fra Chrome-menyen, eller ved å simpelthen høyreklikket i nettleser-vinduet.
Google

Dermed trenger man altså ikke engang å gå via menyen, noe som gjør det til en veldig kjapp og enkel prosess å strømme Internett-innholdet til TV-en. Google opplyser for ordens skyld at det ikke er behov for å avinstallere Cast-tillegget dersom du allerede har installert det.

Automatisk justering

En annen nyhet er at Google har fjernet muligheten til å manuelt justere på innstillinger for bitrate, oppløsning og kvalitet når du strømmer innhold via Cast-funksjonen. I stedet vil disse innstillingene nå justeres automatisk, basert på innholdet som strømmes og kvaliteten på nettlinjen.

I tillegg til dette er Chrome 51 utstyrt med muligheten til å speile innholdet fra Chrome til Googles kommunikasjonsplattform Hangout. Hvordan det gjøres kan du lese mer om på Googles støttesider.

Google har også VR-nyheter på gang for nettleseren sin:
Chrome kan snart la deg oppleve hele Internett i VR »

annonse