Tek.no

Nyhet

Xiaomi går etter Google med sine nye VR-briller

Mi VR byr på et par viktige oppgraderinger.

Xiaomi
26 Okt 2016 10:27

Den store nyheten fra kinesiske Xiaomi nylig var kunngjøringen av den rammeløse mobilen Mi Mix og Mi Note 2, men i skyggen av disse produktene lanserte Xiaomi også et par nye VR-briller. Det melder blant andre nettstedet The Verge.

De nye brillene heter Mi VR og er altså oppfølgeren til Mi VR Play, som Xiaomi lanserte i august i år. Den nye utgaven byr på en del forbedringer og kan bli en potent Google Daydream-rival.

Ligner litt på PlayStation VR

Der Xiaomis første VR-fremstøt var laget av tekstiler har den nye utgaven et vesentlig mer robust, og mange vil nok også si mer estetisk tiltalende, design. Mi VR ligner faktisk en del på PlayStation VR ved første øyekast, med en kraftig hodebøyle og det som tilsynelatende er en motvekt på baksiden.

Xiaomi

Som før baserer de nye brillene seg på maskinvaren til en mobiltelefon for å fungere, men en nevneverdig nyhet denne gangen er at brillene kommer med en egen fjernkontroll. Fjernkontrollen har bevegelsessensor, slik at du kan spille og utføre kommandoer ved å veive den rundt, litt som med Googles Daydream-briller.

Kommer med egen bevegelsessensor

I tillegg har selve brillene en egen, innebygget bevegelsessensor som ifølge Xiaomi gir brillene en forsinkelse på 16 millisekunder i kombinasjon med en mobil med høy ytelse. Selskapet bedyrer at dette skal gi vesentlig mindre bevegelsessyke og fysisk ubehag.

Brillene er kompatible med mobilmodellene Mi Note 2, Mi 5s, Mi 5s Plus og Mi 5. I Kina ligger prisen på 199 yuan, som tilsvarer cirka 240 kroner. Det er uvisst om eller når Mi VR vil bli tilgjengelig er her på berget, men Xiaomi har tidligere uttalt overfor TechCrunch at de planlegger å gi VR-produktene sine en bredere lansering etter hvert.

Under kan du se en liten reklamefilm for Xiaomis nye VR-briller.

Trenger du en ny PC som kan kjøre VR? Razers nye spillbærbare klarer brasene, og vel så det »

Les også
Samsung går etter Google Daydream med sine neste VR-briller
Les også
Nå har det kommet en helt ny YouTube-app for VR
Les også
Oculus lager VR-briller som ikke trenger PC eller mobil
Les også
Xiaomis første VR-briller er «elastiske»
Les også
Her er Samsungs nye Gear VR-briller
annonse

Les også